2017 – April, maj, juni

 

För ett bra tag sedan gjorde jag en återblick på 2017 och visade bilder från de första tre månaderna på året, då jag har så mycket bilder att visa att de inte får plats i ett enda inlägg. Nu tänkte jag fortsätta med de följande tre månaderna, april, maj och juni! Det blev ändå en hel del bilder, men jag hoppas det är något ni uppskattar.

 

April


April började tyvärr med en stor chock och sorg när min älskade mamma plötsligt fick en stroke och hamnade på sjukhus. Det var en fruktansvärt jobbig tid när vi inte hade en aning om vad som hände eller hur allt skulle gå. Det var hemskt att vara långt hemifrån då och att inte kunna åka hem så lätt. Tack och lov är vi en stor familj så flera andra kunde åka upp och vara vid mammas och pappas sida precis i början. Daniel, jag och Bagheera åkte upp och spenderade en veckas tid hemma och var hos mamma på sjukhuset, hjälpte till med djuren hemma osv.
Mamma vaknade upp efter några dagar och hon är verkligen en kämpe, som har kommit en lång väg sedan dess. Jag är bara så fruktansvärt tacksam över att få ha båda mina föräldrar i livet, jag kan inte tänka mig en värld utan dom. <3 Vi gick många hundpromenader under dessa dagar och jag fotade lite när Bagheera och Dolly busade i snön.  
Vi var i samma veva en sväng i Sundsvall eftersom Daniel hade en arbetsintervju och vi bodde då på hotell Knaust som ligger på Storgatan i Sundsvall. Det var verkligen ett helt magiskt hotell, med en otroligt vacker inredning, en mysig pub och så fina rum. 
Hundar var också välkomna, och de hade förberett så fint med mat/vattenskål, hundgodis, en bädd och så, men Bagheera föredrog sängen haha. Så lyxigt rum!! Definitivt det finaste hotell vi sovit på och de hade även mycket veganalternativ vid frukosten så jag kan verkligen rekommendera hotell Knaust om ni råkar vara i Sundsvall. 
Sundsvall uppifrån Södra berget, tycker det är så fint att staden ligger inbäddad mellan berg och granar. Det ger verkligen en norrländsk känsla! 😀 Jag är som sagt inte överförtjust i städer, men Sundsvall är väldigt trevligt och det finns många vackra gamla byggnader där. 
Vi var ute och körde runt på landsbygden utanför Sundsvall för att kika om vi hittade något område vi gillade speciellt mycket. Tanken var ju att om Daniel fick jobbet så skulle vi flytta upp hit till sommaren så vi ville se om det kändes ”rätt”. Det var en fantastisk natur häromkring, med mycket berg och vatten så vi trodde nog att vi skulle trivas. Tänk så rätt vi hade!
Vi hittade bland annat det här stora sandtaget med en vacker bergvägg som jag tyckte var så fotogenisk. Det hade varit roligt att ta lite fina porträttbilder med den som bakgrund.

 

 

Maj


Maj kom och vi var åter tillbaka i Stockholm där våren var i sitt antågande, med utslagna körsbärsträd, knoppande blommor och vackra, ljusa kvällar. Vi passade på att ta många promenader i Bergianska trädgården och njuta av vårens ankomst.  Jag drog ut min första visdomstand vilket var en fruktansvärd upplevelse då det tog två timmar att få ut den… Huvva! Men vi hade också årets första picknick och var ute i naturen mycket.

Vi var och hälsade på hos min äldsta bror och hans familj, lagade en jättegod sallad med den nya ”fetaosten” från Sheese, snackade och drack kaffe. Så mysigt när man har möjlighet att träffa familjen. 🙂  Vädret liknade mer och mer sommar och Bagheera doppade tassarna både en och två gånger i havet. Jag jobbade en hel del i bokhandeln, men sökte nya jobb här uppe eftersom Daniel fick jobbet han varit på intervju för! Vi började leta boende och var så peppade på att få flytta.

 

Juni


Juni kom och vi hade picknick på stranden och Bagheera badade. Det var dock inte så varmt som han hade trott och sen frös han så vi fick bädda in honom i filtar och handdukar. <3 Vi drack varm choklad och doppade fötterna i vattnet.
Plötsligt kom värmen tillbaka och det började kännas som riktig sommar! Vi gick många promenader och sa till varandra, ”kan du fatta att det här är sista sommaren vi bor i Stockholm? Att det är sista gången vi bor i en pytteliten lägenhet i huvudstaden?” Och vi var lyckliga över tanken på att snart få flytta norrut och påbörja en helt ny del i vårt liv. Det var en så vacker sommar att det nästan kändes lite sorgligt att vi snart inte skulle få se detta mer. 
Vi passerade många vackra gamla gärdsgårdar och drömde om att få ha ett eget hus med en egen gärdsgård. Jag älskar verkligen såna här gärdsgårdar och ska jag någon gång ha en inhägnad trädgård så ska det vara gjort på det här sättet. 
Vi firade midsommar i vår lilla lägenhet och umgicks mycket med nära och kära. Det var en fin vår och början på sommaren och det blev bara bättre och bättre under resten av året.

Det var min andra sammanfattning av 2017. Förhoppningsvis ska det inte dröja så länge förrän jag kan göra nästa del!

KRAM på er! ♥

 

 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *