Även måndagar är mina favoritdagar

Godmorgon solstrålar!

Att få starta morgonen med att sitta ute på bron med en kopp te och lyssna på fåglarnas kvitter samtidigt som solen värmer, det kan vara det bästa sättet att börja veckan. I lugn och ro, utan stress eller några måsten. Bara jag, Bagheera och naturen. <3

Det gör så mycket för mig att bo så här och att inte jobba heltid måndag-fredag varje vecka. Jag är så glad att jag bestämt mig för att mitt liv inte ska gå ut på att arbeta exakt lika mycket, vecka efter vecka, ha måndagsångest och bara leva för helgerna när man är ledig. Visst, jag har mindre pengar än de flesta men att kunna uppskatta alla dagar i veckan, jobba helger, kvällar, morgnar om vart annat och emellan det ha möjlighet att göra precis vad jag vill, det ger så mycket frihet. Att kunna vara uppe till två på natten för att fotografera eller redigera bilder, att kunna kliva upp tidigt för att fånga solens första strålar, kunna vandra barfota i det daggvåta gräset och äta frukost i lugn och ro. Det gör att jag känner mig rik. Rik på upplevelser, frihet, lycka, små stunder i vardagen som jag hinner med att uppskatta eftersom jag inte längre är stressad dygnet runt. Det ger mig så mycket livskvalité.
Vad ger dig livskvalité?

Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till Irland, (vi flyger på söndag!) och jag är så himla peppad. Vi har bestämt att vi ska se Trinity College biblioteket i Dublin, Cliffs of Moher, Dark hedges och några andra sådana vackra naturplatser. Har ni några tips på vad vi inte får missa? Vi kommer förmodligen börja med att köra norrut och åka genom Nordirland, och sedan ta oss runt hela ön, med lite avstickare här och där. Tror det kommer bli helt fantastiskt!

Nu ska jag ut och fixa en del på gården, vi försöker få gjort så mycket som möjligt innan vi åker. Bland annat med att riva ned den trasiga hundgården, då det är en stor risk att hundarna gör sig illa på den. Så det vore skönt att få bort den innan helgen så man inte behöver oroa sig för det medan vi är borta.

Vad ska ni hitta på i veckan? Önskar er en trevlig måndag! <3

0

2 thoughts on “Även måndagar är mina favoritdagar

 1. Ni måste ju ha hamnat på precis rätt ställe. Sagolikt stämningsfulla bilder från tjärnen, och så den trolska skogen. Lite kuslig får jag säga. Var försiktig!! Fantstiskt att ni hittade den gamla snickarbänken, och även dess historia ! Jag tittade alltid på serien Det sitter i väggarna, finns på SvT Play, väldigt inspirerande och intressant. Vilken klok syn på detta med arbete/frihet. Jag delar den, har nu därför en skral pension men njuter precis varje dag åt friheten, barnbarnen, hunden, naturen, vävning, musik … precis i egen takt.

  1. Ja det känns verkligen som att vi hamnat rätt, är så himla nöjd med allt ❤️
   Skogen var lite kuslig just där, just då. Men i vanliga fall känns den bara vacker och sagolik!

   Visst är det häftigt med dessa gamla saker och deras historia, tänk om de kunde berätta för oss allt de varit med om genom ”livet”. Vilken berättelse det skulle vara!
   Tack för tipset, det låter som en spännande serie, ska kika. 😊

   Skönt att höra att fler tänker som jag och delar synen av hur viktigt det är att också må bra, inte bara ha en massa pengar. ❤️ Låter som att du har ett underbart liv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.