Bättre sent än aldrig – Månadens bild november

Som ni vet kom livet emellan under november och inga blogginlägg blev varken publicerade eller skrivna. December månad har varit nästan lika tom här på bloggen, men desto rikare av upplevelser i livet bakom kulisserna. Nu efter jul och nyår så känns det som om vi äntligen börjar landa och fått in lite rutiner som underlättar vardagen. Sedan när lillkillen börjar förskolan så kommer detta bli ännu bättre och lättare, kan jag tänka mig.

Nåväl, bättre sent än aldrig säger man ju, eller hur? Så här är månadens bild för november. November som får representera mörkret, natten och nedbrytandets tid. När allting i naturen dör, förmultnar, täcks av ett lager snö och frost, medan mörkret sänker sig och dagarna blir allt kortare. Tiden när vi tänder ljus för att lysa upp dygnets alla mörka timmar, när vi får blicka upp mot månen och stjärnorna istället för solen. Tiden när solen knappt orkar över berget och gården ligger i skugga största delen av tiden.

Det kan vara deprimerande, men också väldigt mysigt och avkopplande, beroende på hur man ser på det. Bristen på ljus och solsken känns i varje por av huden, mörkret sänker sig över sinnet lika mycket som över världen.

Men samtidigt är det en tid där det känns naturligt att sakta in, sänka på kraven och ta hand om sig själv mer. Att tända ljus som får lysa upp i mörkret. Dricka massvis av varmt te som värmer, vända blicken mot natthimlen och beskåda den oändliga rymden däruppe, med miljontals stjärnor och sprakande norrsken. Att stanna upp och bara vara, i nuet. Tända brasor som doftar av skog, sitta uppe sent och pyssla med diverse kreativa saker, lyssna på ljudböcker i mängder.

Och då kan även den mörka november kännas ganska fantastisk.

Hoppas ni gillar bilden och tycker den var värd att vänta på. <3

Kram!

9

4 thoughts on “Bättre sent än aldrig – Månadens bild november

  1. Tusen tack! Så glad att du gillar den. <3 Visst blev det häftigt, lite annorlunda mot de andra bilderna!

 1. Precis så känns november! Det är min värsta månad, förmodligen för att den kommer efter den sprakande hösten som jag tycker så mycket om. Jobbigt med allt det grå och bruna. Allt det nakna, innan snön kommer och bäddar om.

  Men norrskenet och stjärnorna gör verkligen sitt allra bästa för att hjälpa mig hålla huvudet uppe.
  Och så alla ljus. Och långa fikastunder med vänner. Soppa och filt och böcker. Ska november användas till något så är det nog att lite halverst gå i ide.

  Och du, vilken fantastisk bild. Precis som vanligt!

  1. Tror att vi är många som delar den känslan om november, men vi får alla försöka göra det bästa av saken genom att, precis som du säger, gå i ide 😅 Och vakna till när vintern har ankommit och ljuset upp med den gnistrande snön.

   Tusen tack fina du! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.