En början på något nytt

Hej vänner!

Nu var det över en månad sedan som jag sist gjorde ett blogginlägg. Det har hänt mycket ”bakom kulisserna” som är orsaken till att jag inte har haft tid eller energi att uppdatera här. ♥

För det första hämtade vi hem en till häst, som stod ända uppe i Jokkmokk. Ett svart kallblodssto som vi kallar Aska. ♥

Hon är en sådan vacker och härlig häst och det har varit fantastiskt mysigt att få lära känna henne. Hon och Raya har blivit de bästa vänner och hänger hela tiden med varandra. Är så glad att de trivs bra med varandra.

Raya <3

Och världens finaste lilla Stjärna 😍

Radarparet!

Fina lilla Kristall ♥

Sedan har jag genomgått en titthålsoperation för att ta reda på om mina smärtor kunde bero på endometrios, då jag haft hemska menssmärtor (plus andra besvär) ända från början som bara blivit värre med åren. Tack och lov fann de ingen endometrios, vilket förstås var positivt!

Men det jobbiga kvarstår ju med mina besvär, så vi får väl se vad som händer härnäst. Efter operationen mådde jag skitkasst för att vara uppriktig. Egentligen skulle jag åkt hem samma dag, men jag hade sådana smärtor efteråt att jag grät i fyra timmar och fick smärtstillande säkert sex gånger som inte hjälpte alls. Både morfin och andra smärtstillande, men när jag fick både lugnande och morfin, så kunde jag till slut somna, helt utmattad. Fick alltså vara kvar till dagen efter då de ville ha lite koll på mig, då sådana smärtor inte var vanliga efter den operationen.

Det har tagit lite tid att återhämta sig, jag har haft väldigt ont och behövt käka värktabletter, varit väldigt svullen och fått ont av att lyfta saker/böja mig. Nu har det dock äntligen börjat bli bättre.

Sedan är det den största förändringen av alla, och det är att vi blivit familjehem till en liten pojke på fem år!
Vi skickade in en intresseanmälan att bli familjehem redan i somras, och har sedan genomgått en utredning med utdrag ur olika register, intervjuer och hembesök. De har även pratat med referenser och vi blev godkända. 😊 Det som är kvar är att vi ska gå en utbildning i januari/februari, som man egentligen ska gå innan man tar emot ett barn, men ibland kan det hända att man får ta emot en placering tidigare.

Vi fick förfrågan om vi skulle kunna tänka oss att ta emot den här pojken och efter att ha träffat både honom och föräldrarna så blev det så. Så sedan drygt en vecka tillbaka bor han hos oss och det har varit minst sagt omtumlande, annorlunda, roligt och lärorikt att ha ett barn i hemmet. Kommer berätta mer senare, men nu i början har jag fått ta ett litet steg tillbaka med sociala medier/bloggande/fotande för att lägga mer fokus på honom.

Jag försöker att hinna skriva lite på min bok ändå när jag kan, när han sover eller är med Daniel så det och djuren är det som annars tagit upp min tid.

Hur är det med er? Jag hoppas ni alla mår fint. ♥

Stor kram till er alla!

10

11 thoughts on “En början på något nytt

 1. Sån otrolig månad alltså, du är fantastisk som stått pall! Önskar dig all lycka, både med nya familjemedlemmarna och utröning av värken. Plus så mycket julefrid och vila det går att uppbåda <3

  1. Tack finaste du! Har haft en väldigt fin jul och har fokuserat mycket på att vara närvarande i nuet och lagt undan sociala medier ganska mycket. Nu känner jag dock suget efter att ”komma tillbaka” igen och jag hoppas på ett fint år under 2020, både för bloggen och allt annat som vi har framför oss. Hoppas att du mår bättre nu och att det här blir ett fint år även för dig <3

 2. Vad tråkigt att höra om dina smärtor och roligt med familjehemspojken!! Vi är så sugna på att också vara familjehem, men vi har ju själv två små barn så det får vänta ett tag.

  Kul att se en uppdatering! 🙂

  1. Ja det är så fint att ha honom här, han är en underbar liten person <3 Förstår det, låter som en smart idé att vänta lite med det, då det kräver mycket tid och energi. Men är säker på att ni skulle älska det, så jag hoppas ni kommer bli det i framtiden. Kram!

  1. Tack så mycket <3 Ja det känns så fint att kunna hjälpa till!
   Tack för tipset, ska genast kika in där!

 3. Alltså Illiana, heja dig och er! Så fint av er att ta emot en liten, och vad skönt att din operation gick bra (även om det ju också kan kännas lite TYPISKT när en efter att ha genomgått något sånt ändå inte har svar på orsak). Hoppas du hinner vila och njuta i allt som händer. Lycka till med allt som pågår och allt som kommer <3

  1. Tack så mycket för peppen! <3 Ja det känns så fint att ha lilla Wilde här. Han ljusar verkligen upp på så många sätt. <3
   Och ja, det kändes ju bra att få svar på vad mina besvär i alla fall INTE beror på, eftersom endometrios verkligen inte är en lätt sjukdom, men som sagt, jobbigt att inte veta vad besvären beror på.. Vi får väl se hur allting utvecklar sig.
   Tack igen <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.