En förändring närmare sommaren

Hej på er!

I helgen kunde vi äntligen byta till sommardäck som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Egentligen ska man ju byta innan den 15:e april om det inte finns risk för vinterväglag efter det. Här har det varit isigt på småvägarna tills alldeles nyligen så vi har väntat lite extra. Är ju många olyckor som händer vid perioden då man byter mellan sommardäck/vinterdäck just för att många byter för tidigt. Men nu är vägarna äntligen fria från snö och is, och det börjar torka upp ordentligt. Inatt regnade det igen och på dagtid är det nästan hela tiden soligt så snön smälter bort snabbt som attan nu!

Jag har varit med när en av mina bröder bytt däck en gång, och så i höstas när Daniel bytte på sin bil men har inte gjort det helt själv tidigare. Så nu var det dags, vi parkerade bilarna på en någotsånär torr plats och körde igång med varsin bil. Det var faktiskt inte så svårt som jag trodde, utan krävde bara lite styrka. Men jösses så skitig man blev av att kräla runt på marken och hålla på med alla däck och domkraften. Mina händer var helt svarta efter typ fem minuter haha. Bilarna är minst lika skitiga och verkligen i behov av en tvätt! Men det får vänta tills det inte är så lerigt ute, skulle bara vara onödigt att tvätta dem nu då de skulle se likadana ut efter två dagar.

Känns i alla fall bra att ha gjort det helt själv, både att veta att man kan och om det händer något så står man inte bara där helt hjälplös. Är det något jag tycker är jobbigt så är det att inte vara självständig och inte kunna klara mig själv. Jag drar nog det där lite väl långt ibland och kan vara fruktansvärt envis haha. Det är ju bra att kunna be om hjälp också! Behöver jobba på det känner jag, utan att för den sakens skull känna att jag tappar min självständighet då den är väldigt viktig för mig.
Har ni lätt för att be om hjälp?

Kände dock igår när jag körde att bilen inte kändes helt som den brukar så funderar på om den behöver balanseras. Lufttrycket i däcken är bra och allting är ordentligt åtskruvat så det känns som att det borde vara det. Får åka och kolla upp det!

Nu ska jag äta lite lunch och njuta av solen. Efter en ganska grå morgon har det spruckit upp och nu är himlen helt blå. Så härligt!

Hoppas ni har en fin dag, kram! 

1

2 thoughts on “En förändring närmare sommaren

  1. Bra gjort! Jag har aldrig bytt däck och är hjälplöst beroende när jag får punktering. Din pappa hjälpte mig en gång 🙂

    1. Tack! Ja, tror att det är många som är i liknande sits. Tur att det finns människor som hjälper till när det behövs! 🙂 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.