En liten presentation

För de av er som inte känner mig, så tänkte jag att en liten presentation kanske är på sin plats, nu när jag hunnit skriva några inlägg.
Mitt namn är Illiana Anklew, jag är 24 år gammal och är uppvuxen på landet utanför Skellefteå. Jag har en stor familj, med sju syskon, mamma och pappa plus flera underbara syskonbarn. Jag har bott i Stockholm de senaste sju åren, för att studera och jobba, men de senaste åren har jag känt sån längtan bort från storstaden. Min sambo har pluggat och därför har vi inte kunnat flytta tidigare, men nu i våras blev han äntligen klar så då började vi leta jobb och ett hus att hyra någonstans i norrland.
Efter mycket letande så hittade vi till slut ett hus som vi får hyra under ett år, så att vi kunde flytta norrut. Äntligen. 
DSC_7165EDITEDDSC_7166EDITED
Jag har alltid gillat kreativa saker, jag älskade att rita, skriva, måla och fotografera ända sedan jag var liten. Att läsa har också alltid varit ett av mina största intressen och jag har plöjt igenom enorma mängder böcker.
För drygt sju år sedan så köpte jag min första ”riktiga” kamera, en Nikon D5000, helt själv. Det är samma kamera som jag använder än idag och den har varit en trogen trotjänare under alla år. <3
Nu håller jag dock på att spara ihop till en ny, fullformatskamera för att kunna utvecklas ännu mer och för att få tillgång till vissa funktioner som inte finns i min kamera. Jag håller även på att få igång min verksamhet som fotograf och har alldeles nyligen lanserat min nya hemsida. Det känns otroligt roligt och spännande, men även väldigt läskigt förstås. Att jobba som fotograf är något många drömmer om och bara ett fåtal lyckas så bra att de kan leva på det. Men för att lyckas så måste man chansa och det är det jag gör nu. Tar en chans. Jagar min dröm. 
DSC_7194EDITEDDSC_7203EDITED
DSC_7291EDITEDDSC_7298EDITEDDSC_7323EDITEDDSC_7334EDITED
Jag är en naturmänniska i kropp och själ, som mår bra om jag får ha skogen utanför fönstret och möjligheten till att spendera mycket tid ute. Att bo instängd i en pytteliten lägenhet, mitt i storstadens kaos med människor överallt gör att jag inte kan andas. Min kreativitet dör sakta, falnar bort som eldens sista flämtande lågor. Men när jag får känna solen i ansiktet, dra in doften av skog och mossa, springa fritt genom skogen, ja då flammar lågorna upp igen och jag känner återigen att jag faktiskt lever.
Att äntligen få bo nära naturen igen är fantastiskt. Man hinner nästan glömma bort hur det känns, när shopping, fest och stadens brus fördunklar ens sinnen. Det känns som om en grå slöja legat över mina ögon de senaste sju åren och nu är det någon som har dragit bort den. Nu kan jag återigen se i färger. DSC_7390EDITEDDSC_7397EDITEDDSC_7412EDITEDDSC_7425EDITEDDSC_7442EDITEDDSC_7462EDITEDEn annan av mina drömmar som jag haft ända sedan jag var liten är att bli författare, att få skriva ned allt tumult i mitt huvud, att göra något konkret av det och skapa något som andra kan ta del av, känna igen sig i eller förundras av. Jag älskar verkligen att skriva, det är både lugnande och spännande på samma gång, att se en berättelse ta form på pappret, att se tankar som precis innan endast existerade i mitt huvud nu få en fysisk form-det är något magiskt över det.
Ja, som synes har jag många intressen och drömmar och då har jag bara nämnt några av dem. Men skulle jag skriva ned allt så skulle jag få sitta och skriva i flera dygn och det skulle nog ingen orka läsa.. Haha.

Det var lite om mig, nu måste jag nog gå att lägga mig strax. Imorgon åker vi nämligen söderut för att gå på min brors bröllop och jag kommer gå upp tidigt för att hinna packa och gå långpromenad med hundarna innan vi alla ska sitta i bilen i flera timmar. 🙂
Jag ska fota massor och kommer försöka uppdatera här om jag hinner!

0

2 thoughts on “En liten presentation

  1. Så fint med ett inlägg om dig! Tycker din blogg är så lugn och fin. Ni verkar bo helt fantastiskt! 🙂

    1. Åh, tack så mycket för din fina kommentar! ♥ Ja, är lyckligt lottad som får bo på en sån vacker plats med naturen precis inpå, det är livskvalité 🙂 ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.