En tidig morgon

Godmorgon ♥

Idag vaknade jag ovanligt tidigt, 07.40 (för att vara på en lördag i alla fall) då Dolly väckte mig och behövde gå ut. Så det vara bara att släpa sig upp ur den varma sängen och gå ut med hundarna i -4 grader. Hela gården är täckt av frost och det är så himla vackert. Gnistrande vitt, krasande under fötterna och med lukten av snö i vinden.
DSC_6215 EDITED
När vi kom in igen så fick vovvarna äta frukost och sen sprang de upp och la sig igen. Så skönt det måste vara att va en hund och kunna somna om när man vill 😀DSC_6216 EDITEDDSC_6221 EDITED
Jag passade på att koka gröt och äta frukost i lugn och ro. Det är ju egentligen himla mysigt att vakna tidigt på morgonen, innan alla andra har gått upp. Att tända lite ljus, dricka te, läsa en bok och se hur dagen gryr utanför fönstret. Men som den kvällsmänniska jag är så är det väldigt svårt att frivilligt gå upp tidigt, jag brukar behöva bli släpad upp för att orka, haha. DSC_6222 EDITED
Har redigerat några bilder som jag tog igår vid solnedgången. Jag åkte iväg på en liten tur för att fota och leta vackra platser. Det finns otroligt många fina ställen häromkring där jag bara vill stanna och fota en massa vid, men det brukar vara dåligt med ställen att parkera bilen på, så ofta får jag bara fortsätta köra. Önskar det fanns parkeringsfickor vid vackra utkiksplatser där man kunde stanna för att fotografera. 🙂 DSC_6226 EDITEDDSC_6244 EDITED
Jag satte mig igår och lagade ett par vantar och Bagheeras täcke också, det är verkligen mysigt att sy för hand. Det kanske inte blir så snyggt, men det håller bra och är så meditativt att sitta där och lyssna på en ljudbok, podcast eller lite musik medan man syr.
Igår lyssnade jag på en podcast om Jonna Jinton som är en stor inspiration för mig. Jag har följt hennes blogg i så många år och älskar verkligen hennes foton, videos och sättet hon uttrycker sig på. DSC_6253 EDITEDDSC_6255 EDITED
Sedan rensade jag igenom min garderob och sorterade ut en massa plagg som jag aldrig använder, som inte passar längre eller sånt som passar bättre i en nostalgilåda.
Jag har insett att jag använder typ en tredjedel av alla kläder jag har och då känns det onödigt att låta allt annat hänga där och ta upp plats. Så bort med det! DSC_6259 EDITED
Jag älskar att rensa, är dock inte alls minimalist eller så, men att bara få rensa upp och skänka/sälja sånt som jag ändå inte använder känns skönt. Det lägger sig ett lugn över mig efteråt när man får mer plats och mindre prylar att hålla ordning på. För ärligt talat, hur mycket saker har inte du som bara ligger och skräpar, som du inte använt alls på hur lång tid som helst?
Det känns som om alla dessa prylar bara ligger där och samlar dålig energi då man känner att man borde använda/plocka undan/göra rent eller laga dem. Så skriver man upp det på sin mentala to-do-list, men annat kommer i vägen och så ligger de där och gnager i bakhuvudet. Bättre då att rensa ut dem så någon annan kan få glädje och nytta av dem och du slipper dåligt samvete. 🙂

Nu har Daniel också vaknat så jag ska gå och göra honom sällskap i köket. ♥

Ha en fantastisk helg, fina ni! Kram ♥

0

2 thoughts on “En tidig morgon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.