Ett söndagskalas och tankar om att uppskatta det lilla

Hej vänner!

Idag har jag haft fullt upp hela dagen och jag har faktiskt inte tagit en enda bild! (Skandal!)
Vi var nämligen inbjudna till ett litet veganskt halloween-knytkalas ikväll och imorse åkte vi och handlade, sedan stod jag i köket i några timmar för att förbereda maten och efterrätten vi skulle ta med. Daniel tog ut hundarna på en skogspromenad under tiden och sen åkte vi iväg. Det blev en jättetrevlig kväll, med god mat och superhärliga människor.
Vi känner ju inte så många här uppe eftersom vi är nyinflyttade så det var riktigt roligt att träffa lite folk. Det är så himla bra med internet och sociala medier alltså 😀 

På vägen hem så lyste månen så vackert där den steg utanför bilens fönster och stjärnhimlen var helt enorm. Det är svårt att förstå att himlen i Stockholm är samma som den vi har här. I Stockholm såg man nästan aldrig stjärnorna eftersom det är så mycket lampor och ljus som täcker himlavalvet. Här är allt svart förutom stjärnorna som lyser upp natten. Det är så otroligt vackert. 
DSC_4741 EDITEDDSC_4749 EDITED
Häromdagen när jag var i skogen så hittade jag helt plötsligt en liten tjärn som jag aldrig sett förut, men insåg sedan lite häpet att jag var exakt här och fotade för ca två veckor sedan och då var marken helt torr. I mitten av det HÄR inlägget så är det två bilder från samma plats, där jag står mitt i ”tjärnen”. Jösses vad det måste ha regnat senaste tiden?!
DSC_4743 EDITEDDSC_4750 EDITED
Bagheera tyckte det var en helt rimlig idé att ta sig en liten simtur, i slutet på oktober. Ja, varför inte…
Han tyckte det var superkul att hitta en badplats helt plötsligt. Sedan drog han en repa i så kallat ”bull-fnatt” när de bara rusar runt, runt, runt i cirklar. Haha! Han kanske försökte få upp värmen efter doppet?
Dolly är ju en lite äldre dam och nedlåter sig inte till sådana ytterligheter som att bada i en smutsig tjärn, så hon stod lite värdigt bakom mina ben, utom räckhåll för Bagheeras blöta uppenbarelse. Hon gick försiktigt fram till kanten och drack litegrann men sedan fick det visst vara nog av dessa galenskaper. 😀DSC_4754 EDITEDDSC_4756 EDITED
Så förunderlig naturen är, som ständigt förändrar sig och förvånar en, trots att man borde vara ”van” vid de olika skiftningarna. Men nästan varje dag blir jag häpen, lycklig och överraskad av vår moder jord.
Jag försöker att ofta tänka på små saker som jag uppskattar mycket, och känna tacksamhet över att jag har så mycket fint i mitt liv. Ett gult löv som dansar över gräset i de kyliga nordanvindarna. En varm hund som lägger sig på ens fötter med en nöjd suck. En underbar sambo som peppar en och gör ett litet schema åt en när man känner att man saknar struktur i vardagen. Såna fina saker som jag blir alldeles varm i hjärtat av. DSC_4762 EDITEDDSC_4767 EDITEDNär vi kom hem efter vår promenad den dagen så frös stackars Bagheera så han skakade, så jag fick torka honom torr, ta på ett fleecetäcke och sedan packa in honom i filtar i soffan. Sen låg jag och höll om honom medan han sov, och tänkte på hur märkligt det är, att en liten vovve kan ta upp så enormt stor plats i ens hjärta. Älskade vän. ♥

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.