Första advent

Godkväll ♥

Idag har vi haft en härlig första advent, med soligt väder, en promenad i skogen, vi har veckohandlat och köpt ingredienser till lite julgottis som vi håller på att fixa.
Vi har också julpyntat huset, eller i alla fall nedervåningen, tänt första adventsljuset och sett på julkalendern. Så mysig dag!DSC_7850 EDITEDDSC_7869 EDITEDVi har börjat göra en matsedel varje söndag för vad vi ska äta under veckan. Jag såg någon som gjorde det i en fb-grupp och blev peppad att testa själv, då vi ofta saknar inspiration under veckan och varje kväll står lite tafatta och bara ”jaha, vad ska vi äta idag då?” och så blir det samma sak varje dag. DSC_7897 EDITEDDSC_7882 EDITEDNu planerar vi varje söndag, en måltid per dag mån-fre och så gör vi dubbelt upp så gårdagens middag också blir nästa dags lunch.
Då vet vi båda alltid vad vi ska laga för mat, vi handlar allt inför veckan varje söndag och behöver inte småhandla var och varannan dag. Vi har också alltid en ordentlig lunch till dagen efter och man kan lätt ta med sig en lunchlåda till jobbet. Det har funkat över förväntan bra, det är roligt att kunna handla tillsammans på helgen och det är enkelt för den som ska laga mat under veckan att bara titta på matsedeln för att veta vad den ska fixa.
DSC_7898 EDITEDDSC_7890 EDITEDDet här var några av bilderna jag tog idag, vi passade på att leka lite med snön eftersom Daniel var med och kunde assistera. Visst blev det vackert när snön singlar ned genom solstrålarna så där?

Nu är det sovdags här för oss. Hoppas ni haft en härlig helg! Imorgon är det måndag och en ny vecka med projekt och arbete. Jag ser framemot det!

Massor av kramar ♥

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.