Grottvandring

Idag var vi iväg flera timmar under dagen, vandrade i en fin skog och letade efter grottor. Det har varit mulet och duggregnat hela dagen, men vi tänkte inte låta lite regn stoppa oss från att hitta på något roligt!
Så vi packade lite mackor och kaffe, hundarna hoppade in i bilen och sen for vi iväg på ett mini-äventyr. Vi klättrade bland hala klippor med havet brusandes precis intill oss samtidigt som vi letade grottor. Vi hittade några, men framförallt så fick vi gå i fina omgivningar, stöta på några andra hundmänniskor som hejade glatt och njuta av naturen.
Det var en rätt ansträngande tur med mycket klättring och eftersom det duggade var alla stenar ganska hala så man fick ibland kravla sig fram för att inte ramla. Tur ingen såg en, haha. Hundarna var dock galet säkra på foten och halkade typ ingenting?! 🙂 Bagheera är en sån himla parkour-hund, han kastar sig självsäkert upp på stenar och tvekar aldrig för att hoppa över klyftor eller plumsa ned i någon sjö. Oftast får vi hindra honom lite så han inte tar alltför stora risker.. Tror allt vårt arbete med att stärka hans självförtroende har gett ordentliga resultat i alla fall!
Dolly var otroligt modig och tvekade inte heller nästan alls, hon som förmodligen aldrig gjort något liknande innan, bara följer med på allt. Lilla gumman ♥

Förresten har jag kanske inte skrivit något om Dolly innan, hon är inte vår hund utan mina föräldrars. Men eftersom min mamma fick en stroke för några månader sedan och inte kan gå utan hjälp än, så bestämde vi att vi skulle ta med Dolly hem till oss några månader för att avlasta mamma och pappa lite, samtidigt som Bagheera får en kompis.
Dolly är en adopterad gatuhund som kom från Rumänien, så för henne är allt fortfarande ganska nytt och det blir många nya upplevelser att anpassa sig till. Men jag måste säga att hon tar det allra mesta så himla bra.
Hon gillar inte att duscha och tyckte det var otäckt att åka bil när vi tog med henne ned till oss, men bara ca en månad senare så hoppar hon frivilligt in i bilen själv (innan var man tvungen att lyfta in henne och det märktes att hon tyckte det var jobbigt), hon har gått på broar, bredvid vattenfall, klättrat i berg och vant sig vid täcke, sele och klickern. Hon börjar så sakteligen lära sig lite trix och att ha lite impulskontroll (=tex. inte rusa ut genom dörren så fort den öppnas eller kasta sig över maten), allt genom att arbeta med positiv inlärning och belöningsbaserad träning. REKO är verkligen det bästa sättet att arbeta med hundar (och alla djur) ♥

Eftersom det duggregnade så vågade jag inte ta med mig kameran ut och fotografera (den är inte vattentät), så jag har tyvärr bara mobilbilder från idag.
Men kan i alla fall visa några bilder på Dolly så ni får se hur hon ser ut. Här är några bilder från när vi gick upp på Skuleberget för några veckor sedan.

DSC_6118 EDITED
Hon har också tappat lite vikt och byggt muskler sedan dess. Då var hon lite väl rund.. 🙂 DSC_6126 EDITEDDSC_6153 EDITEDDSC_6176 EDITED
En glad liten vovve som njuter av friheten! 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.