Häxberget

DSC_0299 EDITEDSista helgen i september så var vi ute på en av våra utflykter med bilen. Ett ställe som vi hamnade på var Häxberget, där kvinnor som dömdes som häxor under 1600-talet blev halshuggna och brända på bål. Trots sin hemska historia så var det en vacker och stillsam plats, beläget i en djup, mörk skog med utsikt över en liten sjö. DSC_0333 EDITEDDSC_0317 EDITEDVar det de oskyldiga kvinnornas röster som viskade i vinden? Skuggan inne bland träden tillhörde kanske en irrande själ som inte funnit ro? Susade och klagade det inte bland grantopparna?
De kvinnor som gick ett fruktansvärt öde till mötes på denna plats, vad var deras sista tankar? DSC_0320 EDITEDDet kändes så sorgligt att vandra mellan stenarna och föreställa sig de hemska ting som utspelat sig där, de oförlåtliga hemskheter som männen tog sig rätten till att utföra. Att vi en gång dömde personer till döden baserat på skrock och folks fördomar, det är hemskt.
Idag bränner vi inte häxor på bål, men många, många andra oskyldiga individer, både människor och djur, skadas och dödas på grund av fördomar, traditioner och andra lika dåliga anledningar. Tänk om vi bara inte skulle göra så? Då kanske världen hade varit en bättre plats, för alla. 
DSC_0338 EDITEDDSC_0347 EDITEDDSC_0349 EDITEDDSC_0378 EDITED
För alla har rätt till sitt liv, tvåbent som fyrbent och alla andra. ♥DSC_0409 EDITED
De här två verkade inte ana vad för plats vi befann oss på, de var lika glada och knasiga som vanligt. ♥DSC_0424 EDITED
DSC_0534 EDITED
Med hösten så kommer också alla svampar, har sett otroligt mycket svamp i år. Jag är dock ingen svampplockare så jag ser inte skillnad på de olika sorterna. Jag håller mig till att fotografera dom, det känns säkrast. 🙂DSC_0562 EDITED
Nästa morgon vaknade jag tidigt och smög upp för att inte väcka resten av familjen. Jag skyndade mig ut för att hinna fotografera innan det skulle börja regna och jag var så glad att jag gjorde det. Det är något speciellt med att börja dagen utomhus, tidigt så ingen annan är vaken, att andas in den klara morgonluften och känna hur man vaknar till ordentligt. Det är verkligen det bästa sättet att välkomna dagen på tycker jag. DSC_0567 EDITEDDSC_0573 EDITEDDSC_0607 EDITEDDSC_0608 EDITEDDSC_0614 EDITEDDSC_0622 EDITEDDSC_0624 EDITEDDSC_0628 EDITEDDSC_0630 EDITED
Förlåt för bildbomben, men alltså titta på dessa färger! 🙂 Naturen är sannerligen fantastisk som kan skapa något så vackert.

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.