I de dimhöljda bergens land

Alltså, det kan inte bara vara jag som är så vansinnigt fascinerad av dimma??!

Jag har alltid älskat dimma och allt mystiskt som kanske existerar i den. Alla väsen som dansar, dolda i dimslöjorna. Det är så vackert att det nästan gör ont och jag blir ständigt lika förundrad över hur dimma kan förändra ett helt landskap.

Kolla bara på vårt berg! Det ser helt annars ut när dimman sveper in det i mystik och trolsk urtid. Som att vi rest århundraden tillbaka i tiden, till en tid där människan fortfarande skrämdes av vädrets makter och blev trollbundna av naturen.

Kanske är det därför jag alltid har dragits till fantasy och sagor? Där allt det mystiska finns som en riktig del av världen. Där det kan gömma sig olika väsen i skuggorna, där näcken spelar vid forsarna och skogsrået förvillar folk i urskogen.

Om ni också gillar sagor och nordisk mytologi så vill jag förresten tipsa om boken Nordiska väsen av Johan Egerkrans. Det är en fantastiskt vackert illustrerad bok som också innehåller väldigt mycket intressant fakta om våra nordiska väsen.  Kan sitta och bläddra i den hur länge som helst och njuta av de vackra bilderna.

Kram på er ♥

8

2 thoughts on “I de dimhöljda bergens land

  1. Det är inte bara du!! Kan knappast låta bli att gå ut när det är dimma. Något så oerhört vackert och stämningsfullt med den. Och vad roligt att du tipsar om Nordiska väsen – en av mina elever hade med sig den boken till bildlektionen igår för att visa som inspiration <3

    1. Vad mysigt att du också är en dimma-fantast! Har också samma känsla, jag bara måste gå ut på bron och ta in den en stund, även om jag inte alltid har tid att vara ute och fota den.
      Åh vad kul att din elev hade tipsat om den boken redan! Jag kan tänka mig att den är perfekt som inspiration när man ska måla. 😍 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.