I wander towards my dream, one step at a time

God kväll! Hur har ni det?

Igår var jag som sagt ute och fotade under soluppgången vilket var så roligt. Jag har knappt sett solen på flera dagar innan dess då det bara snöar och snöar här. Insåg dock att solen visar sig en stund nästan varje morgon, men som allra mest precis vid soluppgången, sen försvinner den bakom molnen.
DSC_1467 EDITEDDSC_1662 EDITED
Jag brukar inte vara uppe så tidigt, men det har jag tänkt ändra på nu. Jag vill kliva upp innan det blir ljust ute och möta morgonen, för att få maximalt med ljus och solsken. Känner att jag behöver det lite extra mycket nu efter en lång period där allting känts lite tungt på grund av det gråa vädret, av att vara utesluten från skogen på grund av snön och över att jag inte fått jobba så mycket den senaste tiden, vilket förstås renderar en oro över ekonomin. DSC_1712 EDITED
DSC_1805 EDITED
Jag söker faktiskt mer jobb då jag just nu bara har en extraanställning och inte får jobba så ofta. Dock trivs jag väldigt bra på Life så jag kommer definitivt fortsätta där, men det skulle vara skönt att få dryga ut kassan lite med annat arbete med.
Jag har även börjat lägga upp foton på adobe stock för att kanske få in några kronor på den vägen. DSC_1920 EDITEDDSC_1897 EDITED
Det här med pengar är inte alltid så lätt och inte heller något som man så ofta pratar om med andra. Men jag tror det är viktigt att inte tabubelägga sånt, att inte låtsas om som att man har det hur bra som helst om det faktiskt inte är så. Det finns så många som är i liknande situationer, men som inte förstår att det finns andra som har det likadant eftersom ingen pratar om det. Alla lägger bara upp perfekta bilder, på sina perfekta liv med sin perfekta partner och sitt perfekta jobb. DSC_2027 EDITEDDSC_1972 EDITED
Men hur många av oss har det egentligen så? Ingen skulle jag säga. Vi har alla dåliga dagar, vi tar felaktiga beslut, vi tar skitfula bilder, slösar pengar på något vi inte borde, blir irriterade över småsaker, spiller kaffet över vår nya tröja och så vidare. DSC_2012 EDITEDDSC_2058 EDITEDDSC_2072 EDITED
Det är livet. Med sina med och motgångar, sina toppar och dalar. Det bästa vi kan göra är att få ur sig det, skrika/gråta/äta massa choklad eller något annat som får det att kännas lite bättre och sen på´t igen bara. Kanske försöka se problemen ur en annan synvinkel, montera ned det stora till små, små bitar för att lättare kunna överskåda det hela, ta hjälp av en vän eller någon man litar på eller kanske bara strunta i det och gå en annan väg? DSC_2098 EDITEDDSC_2051 EDITED
Hur vi än vill lösa våra problem så finns det alltid ett sätt. Det kanske inte fungerar på en gång eller gör att livet helt plötsligt känns fantastiskt men det tar oss framåt, ett litet steg i taget. Ett steg närmare våra drömmar, ett steg närmare vår nya verklighet. DSC_2067 EDITED
Så just nu söker jag flera jobb, laddar upp stockfoton och jobbar på att få igång min etsyshop där jag säljer prints av mina bilder. Ett litet steg i taget mot att kunna jobba mer självständigt så småningom, att kunna göra det jag älskar på heltid och vara min egen chef. En dag kommer jag nå dit, även om vägen dit är både slingrig och stenig och har fullt med gropar att forcera på vägen.

Vad drömmer du om, och vad gör du för att kunna uppfylla dessa drömmar?

Kram på er 

0

4 thoughts on “I wander towards my dream, one step at a time

 1. Så sant så! Jag tror att om man bara ger sig fasen på något så går det, oavsett vad man vill göra. Och såklart, en massa choklad längs vägen! 🙂
  Själv ska jag börja plugga igen till hösten, något som jag drömt om under flera år, men det har bara inte blivit av av olika anledningar.. men nu ska det verkligen ske. Så taggad! 🙂
  Ha en trevlig helg!

  1. Åh vad härligt att du äntligen ska få plugga, som du velat göra länge! Vad ska du studera för något? Jag hoppas det kommer bli precis som du tänkt dig, stort grattis och lycka till!
   Detsamma fina du. <3

 2. Otroligt vackra bilder! Längtar så fruktansvärt mycket efter fina dagar ute, här har det varit grått varenda helg och eftersom jag är höggravid blir det ännu svårare att ta sig ut. Skönt att du kunde njuta av ljuset lite extra!
  Pengar blir ju också lite mindre för mig snart, det blir intressant att se hur man måste ändra sina rutiner och vanor för att få det att gå ihop. Just nu drömmar jag mest om en snäll bebis som älskar bärsele och en snabb återhämtning av kroppen så jag kan vara ute i skogen mycket tillsammans med bebisen i år. Har akut abstinens!

  1. Tack så jättemycket!
   Men åh, jag vet hur det är, det har varit vääldigt grått här också den senaste månaden! Man får verkligen passa på att ta sig ut när solen glimtar till 😀
   Vad roligt med en bebis, ett stort grattis till dig! Så mysigt att gå med bebis i skogen sen. <3 Hoppas du snart får möjligheten att känna lite granlukt och mossa under fötterna. Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.