Interiörfoton & livet just nu

Hej vänner!

Jag har så mycket foton att visa, så många inlägg jag vill skriva men ändå har jag svårt för att få det gjort. Att faktiskt sätta mig ned med datorn och skapa innehåll. Jag tror det beror mycket på renoveringen av badrummet, att ha folk runtomkring mig hela dagarna, det är ljud och stök, frågor som kommer upp, saker som behöver lösas osv. Det är helt enkelt svårt att fokusera på att skriva. Jag har inte heller rört min bok på flera veckor. Det har varit intensiva dagar men utan att få så mycket sådant arbete gjort. Har istället jobbat på mycket utomhus, nu när snön börjar smälta så har vi kunnat börja med uteprojekten igen och det är härligt! Att vara ute i solen, röra på sig och se direkta resultat av sitt arbete.

Nu sitter jag och käkar lunch medan jag skriver det här inlägget, med musik i lurarna för att stänga ute allt bankande och sågande på övervåningen. Förra veckan var jag på en arbetsintervju för en tjänst som bostadsfotograf, tyvärr fick jag inte tjänsten men det var fint att få komma på en intervju. Inför intervjun ville de ha lite interiörbilder som grund för samtalet och jag har därför lite nytagna bilder på nedervåningen här hemma. Tänkte att det kan vara roligt att dela dem med er, då jag tycker de blev rätt fina.

Det är verkligen mycket svårare att fota interiörfoton än man kan tro. Att få till bra ljus, rätt vinklar och få med så mycket eller så lite som man vill. Tycker elden i kaminen gjorde sig fin på bilderna i alla fall, det blir lite mer liv i fotona.

Vårt matrum har blivit så mysigt nu, trots att jag och tapeterna inte är bästa vänner så har jag ändå fått till en känsla som jag gillar. Det är ganska luftigt och inte så mycket saker, det ger en lätt och trivsam känsla. Jag sitter gärna i kökssoffan och jobbar på datorn, läser eller när jag äter lunch.

När jag fotade köksbilderna så ville såklart hundarna vara med (eller egentligen ville de bara ligga på den rosa, fluffiga filten och mysa) så de fick ligga kvar där. Förresten, ser ni tavlan med hästen? Den har Daniel målat! Första gången han målat en häst. Visst är han duktig? ♥

Och slutligen, en av mina favorithörnor i huset, min läshörna! Älskar den här vyn.

Nu ska jag snart gå en promenad med hundarna i vårsolen innan jag ska åka in till stan och hämta upp Daniel. Sedan blir det veckohandling! Vad ska ni hitta på den här veckan?

Till helgen är det ju påsk, ska ni fira det på något sätt? Vi brukar inte fira påsk på något speciellt sätt men nu känner jag ändå för att kanske hitta på något. Kanske något pyssel eller göra någon speciell mat? Och helgen efter det händer det något roligt, för då fyller jag nämligen år! Födelsedagen ska firas med en tripp upp till mina föräldrar över helgen så det ser jag verkligen fram emot.

Hoppas ni får en härlig måndag, stor kram!

(PS. Har lagt till en ny Gilla-funktion här på bloggen som fungerar lite enklare än fb-varianten. Nu ska det finnas ett litet hjärta i slutet på varje inlägg som man kan klicka på om man gillade inlägget! Klicka en gång för att Gilla och en gång till för att ta bort Gilla-markeringen. Ska även fungera i mobilen!)

8

6 thoughts on “Interiörfoton & livet just nu

 1. Vad roligt att få se mer av hur ni bor! Tråkigt att du inte fick fotojobbet, men bra gjort med portfolioarbetet! Älskar den petroleumblå färgen bakom kaminen. En sån (färg alltså, men kamin vore ju också en dröm!) funderar vi på till vårt nästa sovrum 😀

  1. Så kul att du gillar det! Ja det var synd, men men. Något annat väntar förmodligen runt hörnet 🙂 Tack så mycket 🌸 Ja den är fin, kul att ni funderar på den till sovrummet! Tror det är en perfekt färg att bli lugn och avslappnad av. Kram ♥️

 2. Vilket fint och personligt he ni har, verkligen kul att se! Så snyggt matbord! – fick ett likadant nu när jag fyllde år och är jätteglad för det. Glad Påsk!

  1. Tack så mycket Inger! Så roligt att du tycker om det 🙂 Ja matbordet är fint, men vi skulle vilja ha ett ännu större! Nu har vi ju så mycket plats i matrummet så det vore härligt med ett stort matbord, typ i stil med mammas och pappas. 😁 Grattis i efterskott, hoppas du hade en härlig födelsedag. <3
   Ha en fin påsk!

 3. Så kul att få kika in lite mer hos er! Härligt att det är fler som insett det briljanta med en snickarbänk att ha sin tv på, tycker det är så himla charmigt och kommer aldrig vilja byta ut vår 🙂

  Trist med tjänsten, men bra jobbat att du sökte! Förstår att det är svårt, det skulle jag också tycka. Det ska ju alltid vara så statiskt och ljust i alla bostadsbilder – många gånger tycker jag faktiskt det vore kul med lite mer personlig stil, som du har. Det blir mer levande då, än när allt är ljust och kalt 🙂 Fortsätt så!

  Hoppas ljudnivån lugnar ner sig snart. Även om det är för en rolig sak förstår jag att det är lite uttröttande <3

  1. Vad roligt att du tyckte om titten! Ja, älskar verkligen vår snickarbänk, blev så sugen på en sådan när jag såg bilderna på eran, och när vi flyttade in på gården så stod den här vackra skapelsen och bara väntade på oss ute i lagården! It was meant to be 🙌🏽

   Åh tack, ja det är alltid tråkigt när det inte blir som man vill, men tror ändå att det blir bra till slut. Och bara att fått komma till intervju känns ju roligt. Så mycket fina, peppande ord, tack för dom! 💜

   Det mesta kommer förmodligen vara klart till slutet på nästa vecka och det känns sååå skönt! Allt går framåt i snabb takt nu och man ser skillnader för varje dag som går. Jag blir nog rätt utmattad av allt ja, både av ljud, konstant sällskap och alla problem som uppkommer och ska lösas. Men förhoppningsvis får vi ett awesome badrum i slutändan och då kommer det vara värt allt! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.