Julaftonsmorgon 2018

Godkväll!

Idag hade jag tänkt dela med mig av lite fina minnen från julafton. Vi var ju nästan hela familjen samlad så vi var sjutton personer som trängde ihop oss i mammas och pappas hus för att fira jul. Trots att vi var så många så gick det ändå förvånansvärt fint, blandat med lite smått kaos. Men med tanke på att det dessutom var sex hundar i huset så var det ändå bra jobbat tycker jag. Och det var så mysigt att få fira med alla som var där. ♥


Daniel, Ingela, Bella och jag började dagen med att gå ut i det vackra vinterlandskapet för att ge hästarna hö och vatten. De väntade ivrigt och gnäggade när de såg oss komma. Saknar verkligen att ha hästar omkring mig! Så snart vi har råd och möjlighet att bygga hagar och ett stall så vill jag adoptera ett par hästar. ♥

Det var ett perfekt winter wonderland ute med snötäckta granar och solen som var på väg upp mellan trädstammarna. 

Här har ni mitt barndomshem, där jag är född och uppvuxen. Älskar den här platsen och det är alltid så mysigt att komma hem igen och gå i samma skogar som jag lekte i som barn. Där kojorna vi byggde fortfarande finns kvar och där minnena från alla våra äventyr sveper förbi som ett eko i vinden.  


Älskade lilla Stjärna. Kan ni förstå att den här hästen är 38 år gammal?? I mars fyller hon 39 år. ♥ Hon har bott hos mamma och pappa sedan hon var ca fem och ett halvt år, så ni kan tro att hon känns som en i familjen. Världens vänligaste själ som alltid är så himla snäll och underbar att ha att göra med. När man tar ut henne från hagen för att gå en promenad eller bara borsta henne lite så lyfter hon på huvudet och blicken gnistrar av glädje, alltid redo för nya äventyr.

På vintern får hon så tjock vinterpäls att hon ser ut som en mammut och man kan begrava hela händerna i den där långa pälsen. 

Sedan rastade vi hundarna och jag tog med mig både kameran och drönaren ut eftersom ljuset var helt otroligt. Jag flög en bra stund och visade Björn (en av mina bröder) hur drönaren funkade, men kunde inte flyga så högt eftersom det blåste ganska rejält när man kom högre än 60-70 meter. Men åh så fint det var. 

Vi brukar ofta ha tur att det är fint väder på julafton. De allra flesta julaftnar tidigare år så har det antingen varit soligt eller fantastiska solnedgångar och vi brukar alltid försöka vara ute en stund medan det är ljust. Förut brukade vi gå en promenad med hela familjen, alla som var hemma och firade jul, alla hundar och hästarna brukade också få följa med.

Men i år så var vi som sagt ute och fotade/filmade med drönaren och sedan var alla barn och flera av oss vuxna ute och lekte i snön. De körde snöbollskrig, åkte madrass och busade med vovven. Tycker det känns skönt att när man äter så mycket som man gör på julafton, att man passar på att vara ute och röra lite på sig under dagen. Så får man lite bitande frisk luft och energin kommer tillbaka så man orkar hålla igång med alla bestyr.  

Det kommer ett inlägg till med bilder från julafton, men delar upp även dessa inlägg för det är så mycket bilder. 🙈 Hoppas ni tycker det är mysigt att få ta del av vår julafton! 

Stor kram på er! ♥

0

8 thoughts on “Julaftonsmorgon 2018

 1. Som en förtrollad värld jämfört med sommaren! Andlöst vackert med all snö, mäktiga träd, himlen… och varm och go stämning. Jätteroligt att få ta del av er jul på det här sättet, tack!

  1. Visst är det! Som att kliva rakt in i Narnia. <3
   Vad glad jag blir att du tyckte om att få dela vår jul!

 2. Men guuuud! Vilket ställe! Vilken stämning! Så vackert med det gyllengula i allt det vita. Och tanken på att fira med en så stor familj och så många hundar! Vi har fina julaftnar nu när det bara är närmaste familjen + mormor och morfar med, men jag kan verkligen sakna barndomens jular med kusinerna och deras boxrar. Mest saknar jag promenaden efter lunch med nämnda hundar. En underbar stillhet i intensiva dagar.

  Sen blir jag helt rörd av Stjärna. Vilken gåva att få ha en fyrfota vän i familjen så länge. Vilken gåva att få ett så långt hästliv på en sån fin plats! Jag skickar med en puss på mulen till nästa gång ni ses! Och måste hälsa att jag blir sugen på att måla av henne med all snö i den korta luggen.

  1. Jag får ofta samma känsla när jag kommer hem, det är så magiskt vackert där uppe! Med alla träd, snön, solen som hänger precis över grantopparna och så mitt barndomshem mitt bland allt det. ♥️ Det var så mysigt att fira med nästan hela familjen, även om det lätt blir lite rörigt haha!

   Åh, tycker det låter så fint hur ni firar och hur ni har firat. En livligare jul när du var yngre med kusiner och vovvar och en stillsammare jul nu med närmsta familjen. ✨

   Stjärna är verkligen en riktig stjärna! Världens snällaste häst, som alltid är så glad och vänlig mot alla. Jag hoppas hon får leva många fina år till. Nästa gång vi är där lovar jag att ge henne en puss från dig. Och wow, det vore så häftigt om du skulle måla av henne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.