Längtan efter snö

Godkväll kära ni  ♥

För några dagar sedan så vaknade jag upp till ett sagolandskap utanför fönstret. En frosttäckt tomt som badade i solens första strålar. Jag skuttade förstås ut med min kamera för att fota. Åh, det är så himla vackert med frost. Det gör att allting ser ut att vara täckt av pyttesmå diamanter som gnistrar i solen.
En föraning om vintern, snö och isande kyla. 
DSC_2847 EDITEDDSC_2855 EDITEDDSC_2876 EDITED
Jag kan säga som så, att jag längtar faktiskt till vintern.  Jag, som är så himla frusen av mig att jag kan ha iskalla fötter och händer mitt i sommaren.
Men efter att knappt ha fått uppleva någon vinter efter alla år i Stockholm, där vintern präglas av grå snömodd, slask, sjaskig himmel och inställd kollektivtrafik, så längtar jag otroligt mycket efter en äkta vargavinter. DSC_2882 EDITEDDSC_2927 EDITEDDSC_2929 EDITED
Ni vet, när medeltemperaturen är -15 grader, snön vältrar sig i drivor och mäts i meter snarare än centimeter, det knarrar under skorna när man går ute i skogen, andedräkten blir till vita moln och det bildas is i ögonfransarna. En sån vinter vill jag ha. DSC_2936 EDITEDDSC_2939 EDITEDDSC_2941 EDITEDDSC_3008 EDITED
En äkta sagovinter där det faktiskt känns rimligt att fira jul. Som att det ens är jul.
Förra julen firade vi i Stockholm hos Daniels föräldrar, har för mig att det var plusgrader och inte snö så långt ögat kunde nå. Jag fick inte så mycket julkänslor då inte, eftersom julen för mig är så starkt förknippad med snö och kyla. DSC_3015 EDITEDDSC_3017 EDITEDDSC_3021 EDITEDDSC_3028 EDITEDDSC_3031 EDITEDDSC_3033 EDITEDDSC_3046 EDITED
Så nu får ni hålla tummarna att vi får en riktig vinter här 😉
Är det någon mer som längtar?  ♥

Vill också säga, att jag uppskattar så mycket alla ni som kommer in hit till min blogg och läser, gillar och kommenterar! Det är så himla roligt att få ta del av era tankar också.  ♥
Det är också jätteroligt med de av er som länkar era bloggar när ni skriver kommentarer, jag går ofta in och kikar på dom.
Vill bara att ni ska veta att jag uppskattar er så mycket.

Kram på er  ♥

0

11 thoughts on “Längtan efter snö

 1. Åh så fint! Riktig vinter vill jag också ha! Blev så gränslöst glad när det singlade ner några försiktiga snöflingor igår ❤

   1. Nja några små flingor bara, inget som ligger kvar, men när man bor i Stockholm så får man försöka vara glad åt det lilla 😀 haha

 2. Jag längtar också så fruktansvärd mycket! Levde 7 år i en stad där det aldrig ens var minusgrader på vintern utan bara regn, mörker och kalla vindar. Gick nästan sönder där. Älskar när första morgonfrosten kommer och blir lyrisk när de första snöflingorna dyker upp.
  Fick precis som du lite försmak med en härlig frostig morgon för ett par dagar sedan. Nu vill jag mer.
  Tack för fina bilder, de förstärker längtan 😊

  1. Men åh, det låter precis som det var i Stockholm också, det är ju verkligen inte roligt när vintern bara präglas av mörker och regn. Det känns inte som en riktig årstid, utan som ett evigt mellanläge som bara stampar på stället. Hoppas du får uppleva en ordentlig vinter i år, jag håller tummarna för att snön ska komma tidigt och stanna länge 😀
   Tack själv för din fina kommentar <3 <3

 3. Pingback: Vargavinter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.