Månadens bild – Februari

Här har ni den, månadens bild!

Jag har väntat och väntat hela månaden, då jag gärna ville ta den här bilden medan det snöade, men eftersom vädret tydligen bestämt sig för att det är vår nu så var det bara att tänka om. Jag valde att göra den sagolik och fantasieggande för att spegla den värld som jag gärna gräver ned mig i, både vad gäller läsande och mitt eget skrivande. Jag hoppas ni gillar den. ♥

Det var inte den lättaste historien att fota den här bilden. Jag skulle hämta en fackla som vi hade liggande ute i förrådet, när jag tar ned den från hyllan högst upp så fastnar den i en stor glasvas som står på hyllan bredvid och jag ser i slowmotion hur den faller ned medan jag kastar mig fram för att fånga den, och självklart missar den helt haha. Så det var bara att sopa upp glassplitter från hela golvet innan jag kunde fortsätta.

När alla attiraljer är nedpackade i väskan så ska jag ta mig ned till tjärnen, där jag inte varit sedan senaste månadsbilden i januari så det är alltså helt igensnöat. Efter många dagars svajande mellan plus och minusgrader så har snön töat och sedan frusit på så den är hård men inte tillräckligt för att vara bärande, så varje steg sjunker jag igenom hård skare och har snö upp till knäna.
Andfådd kommer jag fram till tjärnen, ställer upp kameran och tar några testfoton och allt ser bra ut. Härligt! Då är det bara att tända facklan och köra.

Eller inte… 😂 Har doppat facklan i lampolja och försöker tända, då kommer förstås världens stormvindar så allt är på väg att ramla, det flyger hår i hela ansiktet och att tända facklan verkar bli omöjligt.
Jag får rycka upp lite torrt gräs och stoppa i facklan och huka bakom ett träd för att försöka få fjutt på den. Svär lite frustrerat men till slut funkar det!
Har lampolja över hela händerna, hackar tänder av kastvindarnas kyla och springer fram för att hinna knäppa av några bilder innan facklan slocknar av vinddraget.

Manteln blåser omkring på helt fel sätt och håret flyger framför ögonen samtidigt som jag försöker att inte sätta eld på mig själv genom att hålla undan facklan och samtidigt ska ta några snygga bilder. 😂

Till slut ger facklan upp och hela pinnen är avbränd och trillar ned i en rykande klump vid mina fötter. Jag håller tummarna att någon av bilderna blev okej och pulsar tillbaka till kameran. Förstå lyckan när jag insåg att flera bilder faktiskt blev bra!

Packade snabbt ihop mina grejer och skräpet för att sedan pulsa hela vägen tillbaka. Sedan har jag suttit och kämpat med photoshop för att få bilden som jag ville och har säkert gjort en miljard fel, men huvudsaken är att jag fick ut en bild av allt detta som jag faktiskt blev nöjd med.

Så kan det alltså gå till när man bara ska ”springa ned lite snabbt och ta en bild vid vattnet”. 😀

Kram på er! ♥

1

4 thoughts on “Månadens bild – Februari

 1. Haha alltså älskar historier som dessa när bilden i sig inte berättar NÅGONTING om kaoset bakom den. Mvh fellow fotograf som vet att ibland är the struggle real alltså. Ser fram emot vad bilden i mars kan tänkas erbjuda – och fint jobbat med denna 🙂

  (Längtar i smyg till december när du sammanställer hela året från samma plats, men det vågar jag inte säga högt egentligen)

  1. Haha ja det kan vara minst sagt underhållande att få veta allt fotografen gått igenom för att få till bilden som man tänkt sig, och som du säger är det ju väldigt sällan som man kan se det bara på bilden! Glad att kunna underhålla er med min lilla historia 😂
   Tack så jättemycket! Ser också framemot bilden i mars, och att sedan få sammanställa alla bilder i slutet på året! Det blev ett roligt projekt att kunna ägna sig åt under hela året. 🙂

 2. Håller med Thea här, så underbart att få höra hela historien bakom bilden! Kan verkligen känna igen mig, det där kaoset som jag kan tycka gör att man själv gillar bilden ännu mer sedan för att man påminns om hur den kom till.

  1. Vad roligt att du uppskattade bakgrundshistorien till bilden 😀 Jag tror också att man gillar bilderna som man fått kämpa för att ta, lite extra. Man påminns om allt arbete man la ned när man ser dem och det ger dem lite mer djup än en bild som jag ”bara” klickat av med kameran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.