Månadens bild – Mars

Hej på er!

Imorse var jag ute och fångade den sista soluppgången i mars. Det var nämligen hög tid att fota månadens bild, innan mars övergår i april.
På grund av renoveringen av badrummet så har vi haft folk här nästan varje dag de senaste tolv dagarna. Som ni vet är jag inte så bekväm att fota när det är en massa människor som är här och springer så jag har dragit mig för att ta den här bilden.

Men imorse passade jag på att gå upp tidigt, innan solen nådde över trädens toppar. Jag smög mig ut från gula huset, där vi sover just nu under renoveringen, och lät Daniel och vovvarna sova vidare.
Jag möttes av en klarblå himmel och kvittrande fåglar, det märktes att vintern sakta börjar släppa sitt grepp även om det blåste isande kallt.

Jag hämtade mina kameragrejer och gav mig av ned till tjärnen. Blev överlycklig när jag märkte att skaren var kompakt och hård så jag med lätthet kunde gå uppe på snön hela vägen ned till vattnet. Det var något annat än pulsandet jag behövde genomföra för februaris månadsbild!


Nere vid tjärnen började precis solens strålar nå fram till mig och jag ställde upp kameran och sprang fram och tog några testbilder. Jämförde också med tidigare månadsbilder i mobilen för att verkligen försöka få till samma vinklar som tidigare. När jag var nöjd med ljus och komposition så skalade jag snabbt av mig mössa, vantar, fleecetröja och jacka. Sprang huttrande fram och knäppte av en massa bilder. Snabbt tillbaka till kameran för att titta igenom bilderna men drog först på mig alla kläderna igen, för fytusan vad kallt det var. Händerna blev stela av kylan och vinden blåste rakt genom märg och ben. Hade flera bilder som kunde bli bra men ville ta några fler för säkerhets skull, så det var bara att göra några åkarbrasor för att få upp lite värme innan alla ytterplagg åter åkte av.

Till slut kände jag mig nöjd och kunde dra på mig de värmande plaggen igen. Tog några foton på soluppgången och naturen, även om den inte är som vackrast just nu så är det roligt att ha bilder från alla årstiders växlingar. Men jag längtar tills jag kan ta månadens bild utan att frysa röven av mig! 😀

Här kommer månadens bild – mars:

Idag ställde klockorna om till sommartid och därför får månadens bild spegla längtan efter sommaren. Efter att kunna springa barfota i gräset, gå klädd i lätta klänningar, dricka hemmagjord saft under äppelträdet och kunna simma i tjärnens kristallklara vatten. Nu är det inte långt kvar tills snön är borta och naturen vaknar till liv, till spirande gräs och svällande knoppar. Vattnet i bäcken har börjat vindla sig fram i snabb takt, porlandet hörs tydligt på morgonpromenaderna med hundarna och jag längtar efter att få så fröer, påta i jorden och vara ute utan jacka och vantar.
Att få vända på båten och sjösätta den i tjärnen, att kunna måla husen och fixa en myshörna på verandan.

Vad ser ni framemot den här våren och sommaren?

Kram ♥

2

6 thoughts on “Månadens bild – Mars

 1. Tycker du har fångat den härliga vårvinterns själ, eller väsen… Hoppfullt!

 2. Åh vilken morgon och vilken ljuvlig bild! Tycker om hur den orangea båten kontrasterar mot allt det blåa i snön, och din klädsel mot kölden såklart. Det finns ändå verkligen en värme i bilden och det syns att det våras. Längtar efter att få se hur du tolkar april!

  1. Tusen tack! 💙 Så fint att du beskriver bilden precis på det sättet som jag tänkte mig 😍 ska bli roligt att göra månadens bild i april! 🤗

 3. Hej Illana! Jag tror inte att jag har kommenterat här förut, men jag hittade din blogg för typ en vecka sedan. Och jag tycker att den (och ditt insta-konto!) är heeeelt underbar!!! Vi delar många intressen kan jag se i det du skriver, intresset för historia och sagor, landet, naturen, djuren, fotografering etc. etc. Jag tror inte att jag har hittat någon blogg hittills som är så lik mig som din. Jättekul!! 😀 Jag kommer att fortsätta följa din resa kan jag lova.

  Btw. jag har en inbjudan till dig! 😀 Men jag skickar den på din mail.

  Ha en superfin dag!

  Kram från en medsyster i sagornas värld

  1. Åh vilken fin kommentar! Blir så glad att höra när någon uppskattar det jag gör. Tack för dina fina ord <3
   Så roligt att höra att du känner igen dig i mycket av det jag skriver, det är så härligt när man hittar människor som gillar liknande saker som man själv tycker om. Och speciellt om man då kan följa varandra och inspireras via sociala medier/bloggar! Ska titta in på din blogg också 🤗
   Tack för inbjudan och stor kram till dig! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.