När allt skiter sig

Hej finaste ni.

Igår hade jag inte en bra dag. Det var en riktig skitdag för att vara ärlig, och det försöker jag ju vara med er. Det hela började med att jag tog tag i ett problem jag haft länge på bloggen, men som jag inte vetat hur jag skulle lösa och skjutit upp det. Nu började jag gräva i detta och då vällde allting upp och det blev bara en enda röra av alltihopa.
Jag har länge nämligen haft ett problem med bilderna i arkivet, att om jag gått bakåt några månader för att läsa ett gammalt inlägg, så laddades inte alla bilder. Visa bilder syntes som vanligt, men de flesta blev bara en vit ruta där endast filnamnet stod. Laddade man om sidan kunde en annan bild synas men då ”försvann” de som tidigare synts.

Som ni förstår är det här väldigt irriterande, eftersom jag vill kunna gå tillbaka i arkivet och kunna se kompletta inlägg, inte en rörig massa av vita rutor och någon bild här och där. Mina foton är ju bland det viktigaste jag delar med mig av på den här bloggen. Jag skrev i en fb-wordpress grupp och frågade om hjälp och en person som är anställd på Loopia svarade där att han kunde hjälpa mig eftersom jag är kund hos Loopia.
Skrev till honom via Loopias fb-sida och förklarade problemet och han kunde gå in och se att ett tillägg jag hade på bloggen var problemet. (Jet-pack) Av någon anledning skapade den trasiga länkar vilket var grundproblemet. Han tog bort tillägget och då löste sig problemet med bilderna i arkivet!

Yeay, så bra. Eller? Nej, för då visade det sig att Jet-pack komprimerade bilderna en del vilket gjorde att sidan ändå laddade hyfsat snabbt. När han tog bort det så laddades allting sjukt långsamt, så han installerade ett cache-plugin som förladdar sidan för att det skulle gå snabbare. Men tydligen så är min blogg väldigt stor (pga mina stora bilder) och det gör att den laddas långsamt. Han rekommenderar att jag skaffar ett tillägg som optimerar bilderna som redan är uppladdade, för att alltså göra dem lättare/mindre så sidan kan laddas snabbare.

Jag kikar på detta och lägger till ett tillägg som ska optimera bilderna. Sedan börjar det hända en massa konstiga grejer. Plötsligt laddar inte sidan som den ska, när Daniel kollar på den så laddas bilderna i svartvitt innan de till slut laddas upp i färg men allting hackar och går väldigt långsamt. Hos mig ser dock allt helt okej ut och sidan laddas upp ungefär som vanligt.

När vi kollar på en sida där de mäter hur stor hemsidan är/hur snabbt det går att ladda den så har den blivit större igen än när jag hade kontakt med loopia och laddade alltså väldigt långsamt. Jag är inte speciellt duktig på allt det tekniska kring bloggen och har alltså väldigt svårt för att lösa såna här problem. Blir stressad över att ingenting fungerar som det ska och att det nu har blivit sämre, även om grundproblemet har löst sig.

Installerar ett annat tillägg som ska optimera bilderna och göra sidan snabbare, och den står och matar på, komprimerar bild efter bild. Så helt plötsligt går det inte att gå in på bloggen via vårt wifi. Testar att gå in på andra hemsidor och det är inga problem, men min blogg vägrar den att gå in på. Kör uppkoppling via internetdelning i mobilen och då är det inga problem. Det här har fortfarande inte löst sig, trots att Daniel har både ringt, skrivit och pratat med flera olika företag (loopia, företaget som gjort routern och vår internetleverantör), testat alla möjliga och omöjliga saker.

En annan sak var att när Jet-pack tillägget togs bort så försvann all min statistik, som jag samlat in från att bloggen startades… Det är förstås ingen livsnödvändig information, men det känns så tråkigt att inte ha tillgång till den längre.
Förutom alla dessa problem så har jag nyligen bytt bank, för att ha samma bank som Daniel då vi har lånet på huset i den banken. Och där har det också varit så mycket strul, med kort, autogiron, att avsluta mitt gamla konto hos den andra banken, få lönen på rätt konto osv. Har ringt, chattat och skrivit tills jag har lust att slita mitt hår. Ovanpå allt detta härliga så hade jag en fruktansvärd mensvärk igår, mådde illa i princip hela dagen och hade så ont att jag kallsvettades trots värktabletter och vetekudde.

Jag kunde inte logga in på flera sidor/appar och fick hålla på och byta lösenord överallt, åtkomsten till den externa hårddisken där vi förvarar alla mina bilder bara stängdes av hela tiden, vilket resulterade i att jag inte fick någonting gjort eftersom jag inte kunde komma åt något av mitt material. Kan fortfarande inte komma åt den.

Satt med allt det här hela förmiddagen och in på eftermiddagen innan jag gav upp och gick in för att göra lunch. Var så himla hungrig då jag inte ätit sedan frukost (åt frukost vid ca 06.30 och gick in och började laga lunch kl 14.30..) och när jag äntligen hade lagat lunch, hällt upp min mat och satt mig ned för att äntligen få äta så lyckades jag såklart välta ut mitt glas med vatten som jag nyss fyllt på. 🙃 Vatten över hela jäkla golvet, bordet och ja, överallt.
Lite senare skulle jag elda i kaminen pga skitkallt i huset, lyckades förstås bränna armen på den glödheta kaminen. När jag rastade hundarna så ramlade jag i trappen till verandan.
På kvällen så hade instagram också helt plötsligt bytt språk i appen och vägrade att byta tillbaka. (Hörde att fler hade haft samma problem)

Det var helt enkelt inte min dag igår. Känns som att hela början på det här året har varit rätt kasst ärligt talat. Jag har varit sjuk så himla länge, haft en massa skumma smärtor i magen/livmodern som aldrig verkar vilja gå över, så mycket saker har krånglat, jag har fått jobba extremt lite så känner mycket stress över ekonomin, det har varit väldigt kallt så jag får elda i princip hela tiden för att inte frysa konstant inomhus eftersom luftvärmepumpen inte räcker på långa vägar. Skyhöga elkostnader och bilar som går sönder gör bara det hela ännu mer pikant.

Livet alltså, kul med nystart, nytt år osv. 🙃

Hoppas februari blir en bättre månad för oss. Rant över. Blir imponerad om ni orkat läsa ända hit. Kram. ♥️

1

6 thoughts on “När allt skiter sig

 1. Åååå, vilken skitdag! Ring mig så kan jag läsa ditt Ming shu horoskop och se om det nya året (från 5/2) blir ljusare!?
  Annars är det bara att tända rökelser och be om välsignelse för att hålla de negativa krafterna på avstånd! 😉👍💖

  1. Ja fy, det var inte en rolig dag. Får göra det, håller tummarna att det blir bättre den här månaden! Men det känns som en bra månad 😃 Ska ta dig på orden och tända lite rökelse och några ljus imorgon för att starta veckan på bästa sätt! Kram på dig ❤️

 2. Men fyyy sjuttsingen vilken asig dag! Känner verkligen igen den där wordpressfrustrationspaniken och hur en kan sitta i timme efter timme och allt som händer är att det blir värre. Så var det för mig i somras medan jag förberedde för att flytta från blogspot till nya hemsidan. Det är fortfarande så mycket som krånglar/inte ser ut som jag vill men jag vete katten om jag någonsin orkar gå igenom det igen. Måtte åtminstone hälften av dina bekymmer reda ut sig snabbt och helst resten direkt därpå. Kram på dig!

  1. Alltså älskar hur dina kommentarer alltid gör mig så glad, även om de handlar om en asdålig dag! 🙏 Skönt med någon annan som känner igen sig, även om jag inte önskar min värsta ovän det här strulet 🙈 Åh fy, kan tänka mig hur mycket strul det måste varit att flytta hela bloggen! Och det är så himla störigt när saker inte blir som man vill, men man inte vet hur man ska ändra på det… Önskar jag var mer av en hacker och kunde lösa allt sånt här själv haha.
   Tack och lov har det mesta rett ut sig nu, äntligen! Nu gör vi en bättre månad av februari! Stor kram <3

 3. Men usch vilken jäkla dag! Ändå fint att du delar med dig av den<3
  Hoppas så mycket som möjligt av krånglet stannade kvar i januari och att du kan börja nya månaden med lite lättare sinne!

  1. Ja det var verkligen skit, men känner att det är viktigt att även dela med sig av den del av motgångarna. För att visa mer vad som händer bakom fina bilder och glada ord. Men nu tror jag äntligen att det mesta kan förklaras löst och vi kan gå in i februari med problemen bakom oss! Tack för dina fina ord <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.