November lever inte upp till förväntningarna

Var bara tvungen att visa er dessa bilder. Vem har inte någon gång påstått att november är den mest färglösa och tråkigaste månaden på året? Jag har många gånger känt likadant. Det har oftast inte fallit någon snö, löven har lämnat träden för att förena sig med jorden i en brungrå massa. Det regnar, snöar och haglar om vartannat, marken fryser till livsfarlig blankis och nästa dag igen har allt blivit till en blöt modd.  De isande vindarna blåser genom märg och ben, näsan droppar och det känns ibland som att man aldrig ska bli varm igen.

Men inte här tydligen?!

Vi har haft flera helt fantastiska dagar med tjocka sjok av dimma som driver förbi medan solens strålar leker i dess kölvatten. Frostiga morgnar med klar, kall luft. Fåglar som varje morgon möter mig med ett kvittrande när jag går ut för att fylla på deras mat. Sprakande norrsken på nätterna och en stjärnhimmel som är bortom denna värld.

Jag tror på riktigt att det vilar något magiskt över denna plats. Till och med de absolut gråaste dagarna, när molnen tynger ned över oss och naturens färger har falnat, så finns det så mycket vackert. Dimman som oftast täcker tjärnen på morgonen, ett rytmiskt droppande från regnet på plåttaket, de mörkt gröna grantopparna som sticker fram och skänker en färgklick till utsikten. Älskar den sista bilden här nedanför, hur dimman som är upplyst av solljuset vävs ihop med dimman som ligger i skugga och bildar magi.

Så hittills har november varit en precis lika fin månad som alla de andra, fast på ett nytt sätt. Det känns fint att kunna njuta av årets alla månader, även om man gör det av olika orsaker. Det har till exempel blivit mörkt mycket tidigare nu i och med omställningen till vintertid, men det gör det också så mycket mysigare att tända ljus, elda i kaminen och dra på sig raggsockorna.
I mitten på november har vi bott på den här platsen i sex månader. Det känns som att tiden verkligen har rusat förbi, som att det var i förrgår vi flyttade in och samtidigt som att vi alltid har bott här. Det kändes snabbt som ett riktigt hem, som att vi verkligen hör hemma på den här biten av jorden. Det är här min själ kan andas, jag kan fokusera och få utlopp för min kreativitet. Det är magiskt att vi fann den här gården så tidigt i våra liv, att vi förhoppningsvis kommer att få spendera många, lyckliga år tillsammans här. <3

Hur har er november varit hittills?

Stor kram <3

0

2 thoughts on “November lever inte upp till förväntningarna

  1. Wow! Vilka bilder, vilken natur, vilket ställe ni byggt bo på! Jag känner igen mig i mycket du skriver. Vi är också relativt nyutflyttade till Gustavsberg och möter hösten och julen här för första gången. Det har nog varit mest riktigt novemberväder med regn och modd, inget riktigt snöfall än och tack och lov ingen is heller. Men jag tycker ändå det är såå vackert. Kan inte låta bli att ta bild på den grå och dimmiga hamnen varje gång jag passerar. Det är asfalt och husklossar som blir fula i november – naturen själv klär ju i allt <3

    1. Åh tack så mycket för dina fina ord! Jag är väldigt tacksam över att ha hittat till den här platsen på jorden.
      Vad härligt att få uppleva allt det fina med höst och juletider på en ny plats! Jag tycker det känns som att man upplever allting för första gången när man t.ex. firar jul på en helt ny plats. Att ta reda på vart granen ska stå, julpyntet gör sig bäst och hur man manövrerar sig i ett hem man kanske inte helt har lärt känna ännu. Det är så fint att det gamla blir nytt på ett sätt.
      Håller helt med dig att naturen passar i alla väder! Jag älskar dimma och regniga dagar, fast på ett annat sätt än de soliga. Lite mer stillsamt och lugnare. Hoppas ni trivs bra i ert nya område! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.