Nytt jobb & om att prioritera sitt välmående

Hej på er! ♥

Imorgon tänkte jag fortsätta på min årsresumé för 2017, men ikväll ville jag bara titta in och säga hej till er och visa några fler norrskens bilder som jag tog på julafton.
Daniel börjar jobba imorgon igen, så vi har bara njutit av den här sista ledigheten tillsammans, gått långa promenader med hundarna, myst i soffan, ätit tacos, tvättat, handlat och sånt.
DSC_9056 EDITED
Förra veckan började jag på mitt nya jobb också, nämligen på butiken Life. Det känns väldigt roligt och jag tror det kommer vara ett jobb som jag kommer trivas på.
Jag har sagt upp mig från H&M då det var ett av de stressigaste jobben jag nånsin haft, där jag absolut inte trivdes och det kändes som att hur hårt man än jobbade så räckte det inte. Hade ångest varenda gång jag skulle gå dit och grät efter varje arbetspass.
Har nog aldrig känt mig så hopplös och dålig som jag gjorde där. DSC_9060 EDITED
Efter första dagen där så var jag helt säker på att jag inte skulle må bra på den arbetsplatsen så jag började söka nya jobb. Så fort jag fick det här nya jobbet så sa jag upp mig. DSC_9063 EDITED
Jag har äntligen flyttat ifrån Stockholm som jag inte längre trivdes i, då jag alltid kände mig stressad och jag hade börjat vantrivas med att bo i en stad, ständigt omringad av människor. Jag flyttade norrut igen, ut på landet för att komma närmre naturen och för att finna balans inom mig själv, för att må bättre, leva ett enklare liv och kunna fokusera på det som jag älskar och brinner för.DSC_9067 EDITEDDSC_9081 EDITED
Skulle jag då förstöra för mig själv genom att vara kvar på ett arbete som fyllde mig med ångest, obehag och stress? DSC_9118 EDITED
Nej.
Jag har börjat lära mig att sätta ned foten och ta de beslut som gör att jag mår så bra som möjligt. Det här var ett sånt beslut, ett vägskäl inom mitt egna välmående. DSC_9131 EDITED
Jag har många gånger valt sådant i livet som inte är det optimala för mig. Sånt som kanske fick mig att må sämre, bli mer stressad eller känna att jag skuffade undan det som borde vara min största prioritet-min chans till att leva ett balanserat och lyckligt liv. DSC_9175 EDITED
(Jag och min kära syster Lina på julafton. ♥)

Man vill inte vara den som säger nej, som går emot strömmen, som gör annorlunda eller konstiga val i samhällets ögon. Men för att må så bra som möjligt så tror jag man behöver göra det. Att sätta sig själv i främsta rummet. Därför att ingen annan kommer göra det. Bara du. 

Jag hade inte alls tänkt skriva om det här nu, men det bara rann ur mig så jag antar att jag behövde få ut det. Rensa systemet på negativa upplevelser och gå vidare.

Nytt jobb och nya tag. Dags att rensa blad och påbörja en helt ny, oskriven sida.
Vem vet vad som döljer sig i framtiden?

Kram på er. Jag hoppas ni prioriterar er själva och ert välmående ♥

(PS. Jag måste verkligen fota en ny bild till headern! Ska ta tag i det också.)

0

3 thoughts on “Nytt jobb & om att prioritera sitt välmående

 1. Åh vad jag blev lycklig av att läsa det här <3 Så himla bra gjort av dig att ta ditt mående på allvar och säga upp dig och söka nya jobb! Hoppas det blir mycket bättre på nya stället (vilket det låter som)! Jag har också gråtit på jobb och det är inte roligt! Ibland tvivlar jag på min egen strävan efter att må bra och känner att jag försöker undvika saker som får mig att må dåligt. När man ser hur mycket andra människor tvingar sig själva och "biter ihop" kan man lätt känna sig dålig för att man inte orkar hur mycket som helst. Därför är det så underbart med människor som du som vågar ta hand om sig själv. Och så himla fint att du lyssnade på dig själv och flyttade från stan! Dina bilder är förresten helt fantastiska!!! Kram och tack för ett fint inlägg!

  1. Tack för din fina kommentar! <3 Vad glad jag blir att du uppskattar mitt inlägg <3
   Visst är det vanligt att folk säger till en att "bita ihop" eller bara låta det rinna av sig, men det finns en gräns där det inte längre går att bita ihop utan att det blir skadligt och den gränsen är så olika hos alla människor. Därför tycker jag att det är så viktigt att lyssna till sig själv i sådant som rör ens lycka och välmående. Bara en själv kan välja rätt för sig själv, ingen annan. Men åh vad svårt det är, när man hela tiden får höra att man bör tuffa till sig och inte ta åt sig. Då tappar man lätt perspektiv på vart ens gränser faktiskt går. Är skönt att höra att det är fler än mig som prioriterar sitt eget välmående, det är så himla viktigt!

   Tack så himla mycket!! Kram <3

   1. Du har så rätt i att gränsen ser olika ut för alla människor och därför är det också så svårt med råd från andra, eftersom det aldrig riktigt går att jämföra sig med någon annans situation. Men precis som du skriver är det lätt att ifrågasätta sig själv ibland. Jag får också för mig ibland att jag varit för ”känslig” och kanske borde ha bitit ihop och kört på mer. Men så fint att det finns folk här i världen som vågar lyssna till sig själva <3 Stor kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.