Om

Mitt namn är Illiana Anklew och jag är 28 år gammal. Jag bor på landet utanför Sundsvall med min fästman, våra hundar, hästar och får. Några av mina största passioner är att fotografera och att skriva. I början på 2021 skrev jag klart mitt allra första bokmanus, vilket jag nu arbetar med att redigera. Det är en fantasybok för vuxna läsare och jag har en hel trilogi planerad. Medan jag redigerar bok ett har jag påbörjat arbetet med att skriva bok två. Jag är också gravid just nu och vi väntar tillökning i början på 2022. <3

Jag är född och uppvuxen på landsbygden cirka åtta mil utanför Skellefteå. När jag skulle börja gymnasiet ledde min väg till Stockholm, efter några avstickare till bland annat Frankrike och Jämtland. Jag blev kvar i huvudstaden i sju år och träffade även den person som skulle bli min fästman så småningom. <3

De sista åren i Stockholm hade mitt hjärta börjat längta norrut igen. Jag var klar med storstaden och drömde om att bosätta mig någonstans där jag hade naturen omkring mig. På en plats där jag kunde springa genom skogarna utan att möta mänskligt liv på flera mil, där jag kunde dansa med dimmorna och blicka upp på norrskenet i kalla vinternätter.

När Daniel var klar med sin utbildning kunde vi äntligen flytta uppåt. Vi hamnade i ett hus utanför Härnösand som vi hyrde i väntan på vårt egna hem, som vi inte hade hittat än. Men våren 2018 hittade vi äntligen platsen vi letat efter.

En gård som ligger inbäddad mellan berg och skogar, med närmaste granne nästan en kilometer bort. Ett gammalt hus som är byggt 1903 och är ihopbyggt med en ladugård. Där historian kan anas i väggarna och vi ofta funderar över de som bott här tidigare, hur deras liv var och hur allting såg ut på den tiden. Där det finns en magisk liten tjärn vid foten av berget och ängar där dimman kan röra sig fritt över gräset. Där trollskogen verkar dölja all världens väsen och inga gatlyktor förstör sikten av stjärnor och norrsken.
Helt enkelt, vi hittade hem.

Vi flyttade in i mitten av maj 2018 och ingen kunde varit lyckligare över att bo här. Herregud så jag älskar den här platsen. Här kan jag fotografera, skriva, läsa, rita, redigera, spela in videos, sy och pyssla i lugn och ro, med mer plats än vi behöver. Vi kan bygga, riva, måla och förändra precis som vi vill och skapa ett hem åt oss. Det finns så mycket möjligheter, att ingenting längre känns omöjligt.

Jag älskar sagor, dricker litervis av te och springer gärna ut barfota med kameran i handen när naturen visar upp sina otroliga skådespel.

Vi har två hundar, Bagheera och Leia. Bagheera är en amstaff/rhodesian ridgeback blandis som vi haft sedan han var valp. Leia är en renrasig amstaff som vi adopterade i december 2017 då hennes tidigare ägare inte kunde ha kvar henne och hon annars skulle ha avlivats. De har så stora personligheter och de älskar verkligen att bo på en egen gård.

Här på gården bor också fyra hästar, Stjärna som är en 41 årig islandshäst, som funnits i min familj sedan hon var 6 1/2 år gammal. Kristall, ett 23 årigt gotlandsruss som bott hos mina föräldrar i nio år innan han flyttade hit. Raya, 16 årigt varmblod som flyttade in hösten 2019 och Aska, en 15 årig kallblodstravare som flyttade hit strax därefter.

Under 2020 fick vi även sällskap av tre får, Sol, Tula och Vinga. Snart visade det sig att Sol var dräktig och två underbara lamm kom till världen. De fick namnen Saga och Villemo. Tyvärr gick Tula hastigt och oväntat bort våren 2021 så nu har vi fyra underbara får kvar. <3

Här på bloggen kommer ni få kliva in i min lilla värld och dela naturen, kärleken till Norrland, djuren och sagornas värld med mig.

Jag hoppas ni ska trivas. ♥
Välkomna!

8