Om

Jag heter Illiana Anklew, jag är 27 år gammal och bor på glesbygden utanför Sundsvall med min fästman, våra hundar, hästar och Wilde, som vi är familjehem till.

Jag är född och uppvuxen på landsbygden cirka åtta mil utanför Skellefteå, men när jag skulle börja gymnasiet så ledde min väg till Stockholm, efter några avstickare till bland annat Frankrike och Jämtland. Jag blev kvar där i sju år och träffade även den person som skulle visa sig bli min fästman så småningom. <3

De sista åren hade mitt hjärta börjat längta norrut igen, jag var klar med storstaden och drömde om att bosätta mig någonstans där jag hade naturen omkring mig, där jag kunde springa genom skogarna utan att möta mänskligt liv på flera mil, där jag kunde dansa med dimmorna och blicka upp på norrskenet i kalla vinternätter.

När Daniel var klar med sin utbildning kunde vi äntligen flytta uppåt och vi hamnade i ett hus utanför Härnösand som vi hyrde i väntan på vårt egna hem, som vi inte hade hittat än. Men våren 2018 hittade vi äntligen den platsen vi letat efter, en gård som ligger inbäddad mellan berg och skogar, med närmaste granne nästan en kilometer bort. Ett gammalt hus som är byggt 1903 och är ihopbyggt med en ladugård. Där historian kan anas i väggarna och vi ofta funderar över de som bott här tidigare, hur deras liv var och hur allting såg ut på den tiden. Där det finns en magisk liten tjärn vid foten av berget och ängar där dimman kan röra sig fritt över gräset. Där trollskogen verkar dölja all världens väsen och inga gatlyktor förstör sikten av stjärnor och norrsken. Helt enkelt, vi hittade hem.

Vi flyttade in i mitten av maj 2018 och ingen kunde varit lyckligare över att bo här. Herregud så jag älskar den här platsen. Här kan jag fotografera, skriva, läsa, rita, redigera, spela in videos, sy och pyssla i lugn och ro, med mer plats än vi behöver. Vi kan bygga, riva, måla och förändra precis som vi vill och skapa ett hem åt oss. Det finns så mycket möjligheter, att ingenting längre känns omöjligt.

Jag älskar sagor, dricker litervis av te och springer gärna ut barfota med kameran i handen när naturen visar upp sina otroliga skådespel.

Vi har två hundar, Bagheera och Leia. Bagheera är en amstaff/rhodesian ridgeback blandis som vi haft sedan han var valp. Leia är en renrasig amstaff som vi adopterade i december 2017 då hennes tidigare ägare inte kunde ha kvar henne och hon annars skulle ha avlivats. De är världens gulligaste, med så stora personligheter och de älskar verkligen att bo på en egen gård.

Här på gården bor också fyra hästar, Stjärna som är en 40 årig islandshäst, som funnits i min familj sedan hon var 6 1/2 år gammal och Kristall, ett 22 årigt gotlandsruss som bott hos mina föräldrar i nio år. Raya, 16 årigt varmblod flyttade in hösten 2019 och Aska, en 15 årig kallblodstravare flyttade hit strax därefter.

Här kommer ni få kliva in i min lilla värld och dela naturen, kärleken till Norrland, djuren och sagornas värld med mig.

Jag hoppas ni ska trivas. ♥
Välkomna!

7