Vårtecken

Hej vänner ♥

Hur har ni det? Jag mår bra, är så glad över att våren är här och att ljuset återvänder, värmen kommer tillbaka, fåglarna som sjunger hela kvällarna och över alla växter som vaknar till liv överallt. Våren är verkligen en underbar tid, den där tiden efter att leran torkat upp och saker börjar gro och spira, innan sommaren är här på allvar. När man får längta efter att se äppelträdet blomma, att varje dag gå förbi träden och kika på knopparna som snart brister. Att se årets första citrongula fjäril och hälsa på humlorna som surrar förbi i maklig takt.

Älskar fluffet. ♥

Den här bilden är tagen den 20.e april, då var tjärnen fortfarande nästan helt isbelagd. Nu, inte ens två veckor efter det, så är nästan all is borta. När det väl börjar smälta så går det verkligen undan! Vår lilla bäck förvandlas till en liten fors och tjärnen svämmar över upp på fältet och ut i skogen.

Daniel kastade ut ankaret på isen. Hans kommentar: ”Jag ville bara se vad som skulle hända!”. Det som hände var att ankaret fastnade i isen och han fick kämpa en stund med att få loss det och dra in det igen. Haha! 😂❤️

Så här blir det varje vår, tjärnen svämmar över och man får vada fram genom flera decimeter vatten  för att ta sig till bryggan. Tycker det var så fint med trädens reflektioner i vattnet.

Min fina! ♥

Vår båt har förresten fått ett hål på undersidan och tar in en del vatten. Märkte det i höstas när vi skulle dra upp den inför vintern och den var fylld till hälften med vatten. (Var väldigt tungt att få upp den!) Tror ni det går att laga eller ska man köpa en ny? Är sugen på att ha en båt i trä, tycker de är så himla fina. Men det är väl rätt dyrt kan jag tänka mig, om man inte hittar någon bra begagnad.

Spången är helt täckt av vatten. 😅 Bra sätt att kolla om man har hela gummistövlar. Det hade jag, men inte Daniel! Haha.

Här är diket som rinner tvärs över vår gård från tjärnen. På sommaren är det väldigt lite vatten här, men under våren vaknar bäcken till liv under några veckor och då porlar det ordentligt. Är så mysigt när man rastar hundarna på kvällen och man går förbi bäcken och hör vattnets susande. Och bara en bit in i skogen så sluttar marken ganska mycket så det bildas små vattenfall. Är magiskt vackert där. Fann den platsen först i höstas och har längtat efter att få gå dit hela vintern, nu är skogen äntligen fri från snö så jag kan ta mig dit igen.

Älskade vår, du är så välkommen! ♥

8

4 thoughts on “Vårtecken

  1. Det finns lagningskit för plast båtar att köpa. Vi köpte en plastbåt som var ful i botten men det lagade min karl med kittet. Tror han köpte det på båt affären i Skönsberg.

  2. Så vackert med den blå himmeln och de vita björkstammarna som reflekteras i vattnet, omgärdat av gult gräs. Kanske den vårigaste färgkombinationen ändå, och så hoppfull <3

    1. Håller helt med dig! En hoppingivande färgkombination, med löften om vår, ljumma vindar och ljusa nätter. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.