Vi väntar tillökning!

Hej på er!

Oj vad dagarna försvinner snabbt, det händer saker hela tiden och det är så många saker att ordna med här på gården. Men jag har i alla fall en rolig nyhet att berätta, vi väntar nämligen tillökning! Och nej, inga bebisar om ni nu tänkte det 😉 Det är nämligen ett par fyrbenta som ska få flytta in!

Som ni kanske minns har jag nämnt de två hästarna som står hos mina föräldrar, Stjärna och Kristall, ett par gånger? De ska få flytta till vår gård, då det är krångligt för mina föräldrar med allt arbete runt omkring hästarna. Det har alltid varit mamma som haft det stora hästintresset, men efter hon fick sin stroke så har det varit pappa som fått ta hand om allting kring hästarna. Och det kräver mycket tid, energi och vilja att ta hand om två hästar, speciellt de här två hästarna eftersom de är gamla och kräver en del extravård. Vi har pratat lite löst om att flytta hästarna till oss ända sedan vi köpte vår gård, men eftersom vi inte haft några hagar/stall/vindskydd så har det inte blivit något seriöst av det.

Men nu när vi var uppe hos mina föräldrar över min födelsedag så kom frågan upp igen av olika anledningar och vi funderade mer seriöst om vi skulle kunna ta dem till oss. Efter mycket övervägande fram och tillbaka så bestämde vi oss till slut för att göra det!

Så när vi åkte ned igen efter helgen så hade vi med oss stolpar, tråd och sådant för att kunna bygga en hage. Det blev ingen jättehage eftersom vi inte fick plats med allt material i bilen, men den duger att släppa dem i när de kommer, så kan vi bygga en större sedan.

Jag har ägnat dagarna åt att rusta upp det gamla stallet som kommer användas som vindskydd tills vi bygger ett nytt. Stallet är tillräckligt stort, även om det skulle behövas fixas till en del för att användas som permanent vindskydd, men nackdelen är att då måste man ha en del av hagen i trädgården, vilket förstås är mysigt eftersom man har hästarna precis utanför dörren, men skulle de gå där året runt så blir det otroligt lerigt.

Så vi har planer på att bygga ett vindskydd på andra sidan gula huset, den sidan som vetter bort mot skogen, nu under sommaren. Där kommer vi också bygga upp en permanent hage som kommer användas under vintern, medan vi på sommartid bygger tillfälliga hagar över fälten, så man kan växla betesmark så det alltid finns färskt gräs.

Jag har inte skrivit mycket om hästar i bloggen, eftersom jag inte hållit på med hästar nästan något alls de senaste åren. Men jag är hästtjej i själ och hjärta och har älskat dessa fantastiska djur ända sedan jag var liten. Vi hade ju islandshästar under hela min uppväxt, nästan varje skollov var jag iväg och jobbade i olika stall eftersom vi inte hade råd med ridläger och sånt som alla andra åkte på. Jag gick hästgymnasium och har också varit i Frankrike och arbetat med galopphästar. Jag tror jag har gjort det mesta i hästväg, varit i travstall, på stuterier, hållit på med hoppning, dressyr, islandshästar, galopphästar, jobbat på ridskolor, praktiserat på veterinärklinik inriktad på hästar osv.

Men efter gymnasiet så försvann hästarna tillfälligt ur mitt liv eftersom jag började jobba och inte hade någon koppling till den världen längre. Kanske behövde jag också en paus och testa på något annat? Det är också svårt när man bor mitt i en storstad, då finns det inte där så naturligt. Men självklart pysslade jag alltid om mammas och pappas hästar varje gång jag åkte hem och hälsade på, men det blev ju inte alltför ofta.

Jag har dock hela tiden saknat hästvärlden, att få umgås med hästarna, känna doften av färskt hö, höra deras mumsande i stallet, att få höra deras mullrande gnäggningar när man öppnar stalldörren, att få umgås med dessa härliga djur som tycker om en precis som man är, så länge man behandlar dem med kärlek och respekt. Att stå i timmar och rykta tills de glänser, gå långa promenader i skogen, känna deras mule kittla mot handflatan när man ger dem godis. Att investera hela sin själ och all sin tid i en varelse som ger så himla mycket tillbaka. ♥

Och jag har tänkt ända sedan vi flyttade hit till gården att det är bra synd att ha en sån här stor gård, med mycket mark, enorma fält och massor av bete utan att ha några djur som får  glädje av det. Jag tycker också att det passar in att ha lite djur när man bor så här, det ger liksom mer liv till gården. Så nu är jag så himla lycklig! Det ska bli helt underbart roligt att återigen få ha hästar i mitt liv och jag kan knappt bärga mig tills de är här. Men nu behöver jag inte vänta länge till, för i helgen ska vi åka och hämta dem!

Det var ett himla trassel att fixa en hästtransport, med många turer hit och dit, men till slut hittade vi ett ställe där de hyrde ut transporter, så imorgon hämtar vi transporten och åker norrut. Lördagen kommer ägnas åt att packa alla grejer som ska med och testlasta hästarna, båda brukar gå in utan problem, dock var det ju många år sedan de åkte någonstans nu. På söndag har vi tänkt starta tidigt och åka i god tid, så vi kan få en lugn resa. Vi kommer stanna ofta och kolla till hästarna, ge dem mat och vatten osv. så de förhoppningsvis klarar transporten bra. Sedan är det bara att låta dem anpassa sig till sitt nya hem här hos oss. ♥

Hoppas att ni tycker det ska bli roligt att få följa allting kring hästarna framöver!

Kram till er alla!

13

8 thoughts on “Vi väntar tillökning!

 1. Men ÅÅH!!! Jag får spritt i hela kroppen av detta! Så mysigt att kusarna flyttar in och jag hoppas få se mycket mer av dem nu! Blir även så barnsligt glad av att prata häst och tänka häst. Vill höra allt om din hästbakgrund. Själv red jag varje vecka, bara på ridskola men ändå, från sju år till 21 men fick också sluta pga jobb + storstad. Ändå går det inte en dag utan att jag saknar hästarna och jag drömmer om att hitta någon att bli medryttare till härute på Värmdö. Ser så mycket fram emot att få ta del av hästlivet på er gård nu!

  1. Åh din fina kommentar gör mig glad i hela kroppen! Så roligt att du också har en bakgrund inom hästvärlden, det hade jag ingen aning om 😍 och håller verkligen med dig, blir också löjligt lycklig av att prata och tänka häst igen, har varit alldeles för länge sedan!!
   Hoppas du hittar någon hästvän därute på Värmdö så du också får andas lite hästdoft snart 😍 det är ju det bästa som finns! 🙌🏽❤️

 2. SÅ roligt att höra kära syster! Det blir ju fantastiskt för alla parter – ni får hästar på gården, du får återuppta ditt hästintresse, hästarna får lite mera uppmärksamhet och pappa avlastas avsevärt i jobbet hemma på gården! SÅ glad att höra detta 😍❤
  Kram på dig kära syster

  1. Blir så glad att du också tycker det är en bra lösning! Känns verkligen roligt att få hästar till gården och samtidigt kunna avlasta pappa från en hel del jobb 🤗 massor av kramar till dig! ❤️😍

 3. Ja vilken jättebra lösning det blev, för alla! Att ni är beredda att ta allt jobb, och glädjas åt allt det härliga! Du är ju verkligen så van och erfaren och välutbildad på hästar, bra att få praktisera allt nu igen. Och din mamma och pappa kan komma och hälsa på. Vilket spännande liv Stjärna och Kristall har. Och för hundarna blir det en ny erfarenhet i livet!

  1. Visst blev det! Känns så fint att allting löste sig så bra 😃 Jo det har ju blivit många år med hästar så känns fint att få använda den kunskapen igen. Jajamen, dom kommer faktiskt redan imorgon på vägen ned till Enköping! Så får de hälsa på hästarna och se hur de har det ❤️

   Ja stjärna och kristall verkar väldigt nöjda över allt, de är pigga och glada, redo för äventyr 😄 hundarna tycker att hästarna är lite spännande men bryr sig inte nämnvärt mycket vilket är skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.