Vildmarksliv och energidipp

Godkväll!

Idag har varit en sådan där seg dag, där energin tryter och jag inte haft nästan någon ork alls. Jag var ute och fotade imorse då det hade varit minusgrader inatt, så det var frost precis överallt. Det var så vackert så jag var tvungen att ge mig ut en stund.
Men trots allt det vackra så kände jag inte densamma glädjen och inspirationen som jag brukar, utan jag kände mig mest… trött. Det är så tråkigt när det är så, men jag vet att jag inte kan tvinga fram kreativiteten.
Så jag har tagit det väldigt lugnt idag och vilat, läst en bok (håller på med Sagan om Isfolket nu, som jag läste första gången för elva år sedan, läser om den lite då och då eftersom den är så himla bra <3), druckit te och bara haft en lugn dag.
Sen på eftermiddagen så fick jag ett litet energiryck och gick ut i skogen med hundarna. Jag lämnade kameran hemma, då det är så bökigt att släpa på den när jag har båda hundarna med. Men oj, så jag fick ångra det! Det var helt MAGISKT ljus, där solen lyste som guld mellan träden och jag trodde nästan jag klivit rakt in i en saga. Spelade musik på telefonen och lyssnade på min fantasy/sago-lista på spotify och jag väntade nästan mig att se troll eller skogsrået i skogens dunkel.

Hundarna ville följa en ny stig, så då gjorde vi det. Vi gick och gick, uppåt hela tiden och helt plötsligt hamnade vi uppe på ett litet berg (?) där det var så fantastiskt vackert! Solen lyste upp hela platsen med sina sista strålar och jag hoppade runt bland mossan i glädjeyra. Som att det inte var nog, så hittade vi dessutom en liten skogstjärn som var så himla trolsk. Efter att jag sprungit runt där och bara insupit allt det vackra så satte jag mig på en trädstam och njöt av solnedgången. Åh, jag önskar verkligen att jag haft kameran med mig! Tog en massa bilder med mobilen, men det blir ju inte alls samma sak.
Jag och Daniel har i alla fall bestämt oss för att gå upp tidigt imorgon och gå upp dit innan solen går upp, för att försöka ta lite fina bilder då. Önska oss lycka till 😉

Dock har jag flera bilder som jag vill visa er, från i onsdags kväll, då vi åkte iväg på en liten utflykt.
DSC_2751 EDITEDDSC_2762 EDITED
Vi tog bilen bort till en sjö och gjorde upp en liten eld, grillade pinnbröd och fotade.
DSC_2722 EDITEDDSC_2766 EDITEDDSC_2784 EDITED
Det är något speciellt med eld, att få känna värmen mot ansiktet, höra sprakandet och knäppandet från vedträna när de brinner. Det är lugnande och nästan lite hypnotiserande. Jag kan sitta hur länge som helst och bara titta in i lågorna och låta tankarna vandra. Nästan som meditation.
DSC_2744 EDITED
DSC_2785 EDITEDDSC_2802 EDITED
Daniel lekte lite med lampor också 😀 ♥DSC_2814 EDITED
Vi var kvar långt efter det blev mörkt och fotade stjärnhimlen. Det var så himla mysigt. DSC_2818 EDITEDDSC_2819 EDITEDDSC_2821 EDITEDDSC_2823 EDITEDDSC_2828 EDITEDDSC_2831 EDITEDDSC_2837 EDITEDEn av de bästa sakerna med norrland är verkligen att man kan se stjärnorna så klart på nätterna. I stockholm så såg man nästan aldrig stjärnorna eftersom alla lampor lyste upp för mycket. Men här är det mörkt och då gnistrar stjärnorna så vackert för oss varje natt. ♥

Här en liten timelapse som jag gjorde då också. Jag passade på att ställa upp kameran när vi höll på och tände elden osv. Hoppas ni gillar den!

https://www.youtube.com/watch?v=9nd9v44rt48

0

2 thoughts on “Vildmarksliv och energidipp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.